Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onze programma's

Het WorldCoaches-programma is een initiatief van de KNVB en werkt samen met ministeries, het bedrijfsleven, maatschappelijke en lokale organisaties. Op aanvraag óf op eigen initiatief. Deze programma’s kunnen zich richten op een specifiek thema of op een bepaalde doelgroep. Een selectie van de huidige programma’s van WorldCoaches is hieronder te vinden.

Youth Employability, Leadership & Participation

De ‘Arabische Lente’ heeft grote veranderingen teweeggebracht in de Noord-Afrikaanse regio en het Midden-Oosten. Dit programma richt zich op de jeugd in deze landen, die in de nasleep van de revolutie vaak te maken heeft gekregen met allerlei nieuwe uitdagingen. Voor hen is er weinig perspectief, er zijn voortdurende protesten en conflicten en een hoge werkloosheid, voornamelijk onder jongeren. Voetbal brengt hier een structuur waarin jongeren actief kunnen deelnemen, waarin ze leiderschap en life skills kunnen ontwikkelen die hen helpen om een beter perspectief voor zichzelf te creëren.

  • Land: Tunesië (mogelijke uitbreiding in de regio)
  • Partnership: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Voetbal brengt een structuur waarin jongeren actief kunnen deelnemen.

Sport for Development

Het Sport for Development-programma is een samenwerking tussen de KNVB, International Sports Alliance en Right to Play in negen opkomende landen. De ambitie is om de positie van kwetsbare burgers, in het bijzonder kansarme kinderen, meisjes en vrouwen, te verbeteren door gebruik te maken van de kracht van sport. De KNVB leidt hiervoor lokale coaches op die in de wijken actief zijn met kinderen. Door middel van de sport en life skills-activiteiten wordt in deze gemeenschappen gewerkt aan de gezondheid en persoonlijke ontwikkeling van jeugd en meisjes in het bijzonder.

  • Landen: Kenia, Mali, Egypte, Mozambique, Zuid-Afrika, Indonesië, Suriname, Palestina, India
  • Partnership: Ministerie van Buitenlandse Zaken, ISA, Right to Play

Pierre van Hooijdonk tijdens een clinic voor Zuid-Afrikaanse kinderen.

Best practises Best practises Bekijk hier de afgeronde programma's van KNVB Worldcoaches.

Laatste nieuws