Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Praktijkverhalen

Hieronder staat een aantal praktijkverhalen over het thema scheidsrechters.

Vrouwenarbitrage

"Met een duidelijk plan kan vrouwenarbitrage in Nederland groeien" Om het aantal vrouwelijke bondscheidsrechters te laten toenemen, zal er een groei moeten plaatsvinden onderaan de piramide.

Zusjes Julia (18) en Romy (17) Vermeer: Fluitend naar de top Zusjes Julia (18) en Romy (17) Vermeer: Fluitend naar de top De zusjes hopen andere meiden te stimuleren ook wedstrijden te gaan leiden.

Werving

Van refugee tot referee bij Zeeburgia Van refugee tot referee bij Zeeburgia Zeeburgia leidt statushouders op tot clubscheidsrechters waarmee het de kracht van het amateurvoetbal toont.

'Goede scheidsrechtersafdeling cruciaal voor vereniging' 'Goede scheidsrechtersafdeling cruciaal voor vereniging' Met een duidelijk scheidsrechtersbeleid heeft Buitenboys ervoor gezorgd dat bijna iedere wedstrijd wordt geleid door een zelfopgeleide, keurig in tenue gestoken arbiter.

Werving en waardering maken het verschil Werving en waardering maken het verschil Na de fusie tot FC Klazienaveen had de nieuwbakken vereniging de scheidsrechterszaken niet goed op orde. Maar hoe anders is dat nu, anderhalf jaar later, met een nieuwe scheidsrechterscommissie én een beleidsplan puur gericht op de arbitrage.

Persoonlijke benadering werkt bij ZSV Persoonlijke benadering werkt bij ZSV De invoering van de nieuwe spelvormen voor pupillen stelde ZSV afgelopen zomer voor een probleem. Want waar moest de club uit Deurne al die spelbegeleiders vandaan halen?

Jeugd bereikt jeugd bij spelregelavond vv Altena Jeugd bereikt jeugd bij spelregelavond vv Altena Bij vv Altena werd onlangs een spelregelavond georganiseerd. Op zich misschien niet zo heel bijzonder, maar de ‘docenten’ van die spelregelavond waren dat wel.

Hoe ga je om met een scheidsrechterstekort? Hoe ga je om met een scheidsrechterstekort? Het vinden van voldoende scheidsrechters is voor veel verenigingen een wekelijks terugkerend probleem. Wat kun je als club doen om het scheidsrechterstekort aan te pakken?

Opleiden

Enthousiasme over cursus verenigingsscheidsrechter: ‘Veel eerder moeten doen’ Enthousiasme over cursus verenigingsscheidsrechter: ‘Veel eerder moeten doen’ Twee cursisten delen hun ervaringen over de cursus verenigingsscheidsrechter, die hen in staat stelde om met meer bagage de juiste beslissingen te maken in het veld.

Fluiten voor de KNVB? Schrijf je in voor de opleiding SOIII Fluiten voor de KNVB? Schrijf je in voor de opleiding SOIII Raúl Luna Madueño (19) uit Groningen rondde de cursus Scheidsrechtersopleiding III (SOIII) af. Hij is laaiend enthousiast. "Ik kan het zeker aanraden. Het is een leuke cursus en je wordt echt een betere scheidsrechter."

Scheidsrechtersbeleid

Nieuw arbitragebeleid SDV Barneveld leidt tot ARAG Fairplay certificaat Nieuw arbitragebeleid SDV Barneveld leidt tot ARAG Fairplay certificaat Al sinds 2019 heeft SDV Barneveld speciale aandacht voor de scheidsrechters. In dat jaar is een commissie van zeven personen opgericht, die een beleid hebben uitgestippeld dat nu heeft geresulteerd in het KNVB|ARAG Fairplay certificaat.

UNA als eerste club opnieuw ARAG-proof UNA als eerste club opnieuw ARAG-proof UNA kreeg van betaald voetbal scheidsrechter Pol van Boekel wederom het predicaat ARAG-proof. De voetbalvereniging uit Veldhoven slaagde met vlag en wimpel.

Gelderse clubs versterken samen het arbitragebeleid Gelderse clubs versterken samen het arbitragebeleid Tien clubs in de regio Gelderland-Midden hebben de handen ineen geslagen om het tekort aan verenigingscheidsrechters terug te dringen en het niveau omhoog te stuwen. Zij wisselen regelmatig arbiters uit. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten.

Amsterdamse clubs werken samen aan arbitrage Amsterdamse clubs werken samen aan arbitrage Kennis en scheidsrechters uitwisselen. Dat was het doel van vijf clubs uit Amsterdam-Oost toen zij in 2016 begonnen met een samenwerking op het gebied van arbitrage.

VV UNA scoort met spelregelavonden VV UNA scoort met spelregelavonden VV UNA stelt alles in het werk om alle tweedejaars B-junioren dit jaar hun spelregelbewijs te laten halen.

Asser scheidsrechters maken elkaar beter Asser scheidsrechters maken elkaar beter Na een scheidsrechtersbijeenkomst besloten de Asser clubs nauwer samen te gaan werken.

Cursus spelbegeleider voor iedereen toegankelijk Cursus spelbegeleider voor iedereen toegankelijk Met de komst van de nieuwe spelvormen binnen het pupillenvoetbal is ook de rol van de scheidsrechter veranderd. Om die reden organiseert de KNVB de cursus spelbegeleider/pupillenscheidsrechter.

Week van de Scheidsrechter

UDI’19 waardeert arbiters tijdens Week van de Scheidsrechter UDI’19 waardeert arbiters tijdens Week van de Scheidsrechter UDI'19 gaf alle scheidsrechters een compleet scheidsrechterstenue.

Boek voor scheidsrechters Madese Boys Boek voor scheidsrechters Madese Boys Madese Boys gaf alle scheidsrechters een boek cadeau.

DWOW: Eenheid in tenue en uitstraling scheidsrechters DWOW: Eenheid in tenue en uitstraling scheidsrechters Bij DWOW kregen alle scheidsrechters hetzelfde tenue.

Laatste nieuws