Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Docentenopleiding arbitrage

De KNVB Academie heeft afgelopen seizoen bijna zeshonderd opleidingen en cursussen verzorgd voor meer dan tienduizend deelnemers. Om dat te kunnen doen zijn er nu circa honderd KNVB-docenten die overal in het land de arbitrageopleidingen verzorgen.

Elk jaar wordt ernaar gestreefd om de kwaliteit van deze opleidingen te verbeteren. Om deze doelstelling te kunnen bereiken, is de KNVB altijd op zoek naar ambitieuze en kwalitatief goede arbitragedocenten.

Doel van de opleiding

Als KNVB-docent arbitrage ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van KNVB-opleidingen, cursussen en bijscholingen voor scheidsrechters en officials. Vanuit de visie op leren van de KNVB Academie zijn uitgangspunten geformuleerd waarop ons onderwijs is gebaseerd. Het belangrijkste uitgangspunt in ons onderwijs is dat de cursist centraal staat. Andere uitgangspunten zijn:

  • Het bieden van maatwerk aan de cursist, waarbij de docent differentieert naar niveau.
  • Leren in een veilig leerklimaat.
  • Leren het zelf te doen.

Gedurende de docentenopleiding zijn deze uitgangspunten uiteraard ook van toepassing. Wij gaan met jou op zoek naar jouw ontwikkelvragen en leerbehoeften binnen de twee kerntaken van een KNVB-docent, namelijk het uitvoeren van het cursusprogramma en het beoordelen van cursisten.

Dit kun je voornamelijk ontdekken tijdens de meeloopstage in de eerste seizoenshelft. In de tweede helft van het seizoen ga jij zelf een opleiding faciliteren onder begeleiding van een ervaren docent. Tijdens de bijeenkomsten in Zeist word je hier optimaal op voorbereid.

Inschrijven

In september 2019 zijn we gestart met een nieuwe docentenopleiding arbitrage. Wil jij weten of de docentenopleiding arbitrage iets voor jou is? In de aankondiging staat alle informatie die jij moet weten. Ben jij geïnteresseerd? Meld je dan aan.

Jacqueline Okhuijsen

Laatste nieuws