Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VV UNA scoort met spelregelavonden

KNVB Media
KNVB Media
19 maart 2015, 9:21

Met een plan van aanpak stelt VV UNA alles in het werk om alle tweedejaars B-junioren hun spelregelbewijs te laten halen. - Foto: KNVB Media

VV UNA stelt alles in het werk om alle tweedejaars B-junioren dit jaar hun spelregelbewijs te laten halen. De Brabantse club heeft een plan van aanpak opgesteld die door samenwerkende clubs kan worden gekopieerd. Spelregelavonden zijn de basis.

"Toen wij hoorden van het plan om alle tweedejaars B-junioren een spelregelbewijs te laten halen, zijn wij direct in actie gekomen”, vertelt scheidsrechtercoördinator Dick Bijkerk. "Ik heb een artikel op onze website geschreven en daarbij vermeld welke jongens daarvoor in aanmerking komen.”

De club stuurde alle toen aankomende tweedejaars B-junioren ook een persoonlijke brief. "We hebben hierin de achtergrond uitgelegd en gemeld dat na de zomer meer informatie zou volgen over de ondersteuning. Met een tweede persoonlijke brief na de vakantie hebben wij ze toen uitgenodigd voor een spelregelavond.”

Geen verplichting

De spelregelavonden stonden gepland op 23 en 25 september. "Het was geen verplichting om te komen, maar we hebben wel duidelijk aangegeven dat de sancties voor het niet halen van de toets voor eigen risico zijn. Uiteindelijk is zo'n 60 procent van de jongens gekomen.”

Bijkerk noemt de avonden een succes. "We hebben er bewust voor gekomen om te werken met de website Voetbalmasterz.nl en niet aan de slag te gaan met eigen materiaal. Het zorgt voor meer interactiviteit, is ook veel leuker voor de jongens en bovendien kunnen ze op deze manier direct wennen aan de toets die hen te wachten staat. We zijn begonnen met uitleg over de spelregels, hebben daarna een oefenexamen gedaan en hebben dit vervolgens per vraag nabesproken. De eerste avond hebben wij te veel vragen behandeld, toen was het moeilijk om de aandacht van de jongens te behouden. De tweede avond ging het met tien vragen beter. De jongens waren vooral over deze avond erg enthousiast.”

Extra ondersteuning

Alle jongens die half oktober nog niet waren geslaagd, kregen een telefoontje van de club. "En dat herhalen we eind november nog een keer. Als herinnering, maar zeker ook om ze hulp aan te bieden. Jongens die vastlopen kunnen individuele hulp krijgen. Dyslectische spelers bijvoorbeeld. We geven dan geen antwoorden, maar bijvoorbeeld wel toelichtingen op de vragen. Wie eind november nog niet geslaagd is, nodigen we uit voor een laatste spelregelavond. We hopen natuurlijk dat dat niet nodig is.”

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen