Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Scheidsrechters-coördinator

In samenwerking met verenigingen heeft de KNVB een opleiding voor scheidsrechterscoördinatoren ontwikkeld. Tijdens de opleiding ontwikkelen de cursisten zich in twee onderdelen: het implementeren van arbitragebeleid en het aansturen van verenigingsscheidsrechters. In de opleiding staat de ontwikkeling van de scheidsrechterscoördinator, binnen zijn/haar, eigen vereniging centraal.

Direct inschrijven

De scheidsrechterscoördinator schrijft geen dikke beleidsplannen, maar zorgt voor de uitvoering van het arbitragebeleid van de vereniging. Het werkveld van de scheidsrechterscoördinator beslaat zowel de senioren- als de jeugdafdeling van de vereniging. Hij of zij draagt zorg voor het werven, aanstellen en positioneren van scheidsrechters binnen de vereniging. Daarnaast organiseert de coördinator scheidsrechteractiviteiten en -opleidingen. De scheidsrechterscoördinator werkt samen met het (jeugd-)bestuur en bewaakt de kwaliteit in de uitvoering van het arbitragebeleid.

Onderwerpen

Een greep uit de onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

  • Vaststellen doelen voor komend seizoen;
  • Uitvoeren concrete activiteiten die passen binnen het arbitragebeleid van de eigen vereniging;
  • Aansturen van verenigingsscheidsrechters.

Vorm

Het opleidingsdeel bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur die bij voorkeur verspreid over het seizoen ingepland worden. Het ervaringsdeel bestaat uit praktijkgericht aan de slag gaan met de opdrachten.

Opleidingsinvestering

  • Vier bijeenkomsten á 2,5 uur: 10 uur

  • Zelfstudie en huiswerkopdrachten/ervaringsdeel: 12 uur

Kosten

De studiekosten voor deze opleiding bedragen: €112,- (inclusief digitaal cursusmateriaal). Het cursusgeld wordt via rekening courant van de vereniging aan de deelnemer doorbelast.

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 14 dagen voor aanvang van de opleiding. Bij tussentijdse beëindiging van de opleiding blijven de volledige studiekosten verschuldigd. 

Start

De opleiding gaat van start bij minimaal 6 deelnemers. Zodra er voldoende deelnemers zijn, word je door ons geïnformeerd.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelding, kan contact worden opgenomen met de KNVB-contactpersoon van jouw district. 

Snezana Vujovic

Arbitrageopleidingen Noord/Oost

Nicole Jacet

Arbitrageopleidingen West

Medewerkster arbitrageopleidingen

Arbitrageopleidingen Zuid

Direct inschrijven

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!