Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dopingreglement

Een voetballer bij wie tijdens een dopingcontrole een verboden stof/methode wordt gevonden in het bloed of de urine, begaat een dopingovertreding. Ook een poging tot dopinggebruik vormt een overtreding van het reglement, evenals een onvolledige medewerking aan een dopingcontrole.

Elke voetballer die bij ons is aangesloten moet zich houden aan de regels uit ons dopingreglement. Niet alleen profvoetballers, maar ook amateurs. Daarom is het van belang om goed op de hoogte te zijn van ons dopingbeleid. Dat geldt voor spelers, clubbestuurders, begeleiders en andere betrokkenen.

Verantwoordelijk

Een schone voetbalsport begint bij jezelf. Elke speler is immers zelf verantwoordelijk voor zijn lichaam en dus ook voor eventuele verboden stoffen die in het bloed of de urine worden aangetroffen. Ook al is er geen sprake van opzet of bewust gebruik, overtreders van het dopingreglement kunnen een zware sanctie tegemoet zien.
 
Bij een eerste dopingovertreding kan een speler vier jaar worden uitgesloten van wedstrijden, trainingen en activiteiten van de KNVB. Deze sanctie kan worden verlaagd dan wel verhoogd afhankelijk van de feiten en omstandigheden.

Sancties

Wat er allemaal wel en niet mag en wat de verschillende sancties zijn, staat omschreven in het World Anti-Doping Code. Het Nationaal Dopingreglement, dat is opgesteld door de Dopingautoriteit, neemt een centrale positie in binnen het antidopingbeleid van NOC*NSF en is gebaseerd op de World Anti-Doping Code.

De KNVB is verplicht om het Nationaal Dopingreglement te hanteren voor het eigen dopingreglement. Het Dopingreglement KNVB en het Reglement Centrale Tuchtrechtspraak Doping KNVB zijn opgenomen in de reglementenbundel bondsvergadering.

Reglementen, besluiten en uitspraken Reglementen, besluiten en uitspraken Klik hier voor de meest actuele reglementenbundel bondsvergadering.

Tuchtrechtspraak doping

Het Reglement Centrale Tuchtrechtspraak Doping KNVB organiseert de tuchtrechtspraak op het gebied van doping. Dopingzaken worden behandeld door één centrale tuchtcommissie doping en één centrale beroepscommissie doping.

Laatste nieuws