Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Matchfixing

Wij staan voor voetbal waar je op kunt vertrouwen. De integriteit van onze competities is ons grootste goed. Wedstrijden moeten niet worden beslist op de gokmarkt, maar op het voetbalveld. Wij hanteren dan ook een zero-tolerance beleid ten aanzien van matchfixing. Onze inzet is zowel repressief als preventief en bestaat uit diverse acties en maatregelen.

Maatregelen Maatregelen Lees hier meer over onze maatregelen tegen matchfixing.

Wat doen wij? Wat doen wij? Bekijk de infographic over het bestrijden van matchfixing door de KNVB.

Nationaal platform matchfixing

Sinds 2013/’14 is er het nationaal platform matchfixing; een aanbeveling uit het rapport ‘Matchfixing in Nederland’ (Spapens en Olfers, 2013). Het betreft een structureel overleg tussen het Functioneel Parket (FP), Belastingdienst, FIOD, Kansspelautoriteit, Politie, KNVB, NOC*NSF, KNLTB en de Lotto. 

Nationaal platform Nationaal platform Lees hier meer over de doelstellingen van het platform.

Geen enkele competitie immuun

Het ministerie van VWS publiceerde in september 2013 de resultaten van het onderzoek naar matchfixing in Nederland. Hieruit blijkt dat hiervan in ons land op kleine schaal sprake is.

Onderzoek Onderzoek Lees meer over het onderzoek naar matchfixing in Nederland.

Nieuwe kansspelwet

Wij pleiten voor een verbod op gokken op gemakkelijk te beïnvloeden gebeurtenissen tijdens een wedstrijd, zoals doeltrappen, corners of gele kaarten. De nieuwe kansspelwet is (naast de wet- en regelgeving over oplichting en fraude) de eerste mogelijkheid om matchfixing wettelijk aan te pakken.

Laatste nieuws