Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Maatregelen tegen matchfixing

De KNVB staat voor voetbal waar je op kunt vertrouwen. De integriteit van onze competities is ons grootste goed. Wedstrijden moeten niet worden beslist op de gokmarkt, maar op het voetbalveld. Wij hanteren dan ook een zero-tolerance beleid ten aanzien van matchfixing. Onze inzet is zowel repressief als preventief en bestaat uit deze acties en maatregelen.

 • Meldplicht 
  KNVB-leden zijn het verplicht te melden als matchfixers hen benaderen.
 • Tiplijn 
  Personen die iets verdachts hebben waargenomen of (in)direct voor matchfixing benaderd zijn, kunnen dit (desgewenst anoniem) melden.

Tiplijn matchfixing

Heb je iets verdachts waargenomen of ben je direct of indirect benaderd dan kun je dit, eventueel anoniem, melden.

 • Voorlichting 
  Aan alle scheidsrechters. Sinds 2013/’14 bieden wij ook clubs voorlichting aan.
 • Onderzoekscommissie integriteit 
  Een commissie die bestaat uit onafhankelijke leden en feitelijk onderzoek kan verrichten bij meldingen van incidenten over matchfixing en overtreding van de regels rondom weddenschappen op voetbalwedstrijden. Als dat een onderzoek is in opdracht van de aanklager heeft de commissie dezelfde onderzoeksbevoegdheid als de aanklager.
 • Wegnemen voedingsbodem 
  Scheidsrechters, spelers en trainers zijn minder chantabel als de voedingsbodem voor corruptie verdwijnt. Daarom is er ook beleidsmatig extra aandacht voor onder meer de aanstellingen van de scheidsrechters, de regels rond het pensioenfonds voor spelers en is er toezicht op het tijdig betalen van salarissen.
 • Samenwerking 
  Ter preventie en bestrijding van matchfixing is er een nauwe samenwerking met UEFA, FIFA en onafhankelijke experts. Zo sturen wij sinds 2009 alle wedstrijdformulieren van de Eredivisie- en Jupiler League-wedstrijden direct naar UEFA, voor een analyse door het Betting Fraud Detection System (BFDS).

Laatste nieuws