Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Financiële integriteit

Sportieve en eerlijke competities met daarin financieel gezonde clubs: het is in het grootste belang van ons voetbal. Het waarborgen van de continuïteit van de competities, en in het verlengde daarvan die van de deelnemende clubs, is voor ons – als organisator van die competities – een essentieel doel.

We ondersteunen clubs zo goed mogelijk op meerdere gebieden. Bijvoorbeeld op voetbaltechnisch vlak, maar zeker ook op het financiële terrein. Zo bieden we informatie, kennis, opleiding en advies die leiden tot gezond financieel beleid en daarmee uiteindelijk tot gezonde clubs. 

Daarnaast houden we ook toezicht op de financiën van de clubs. Dit gebeurt voornamelijk via het licentiesysteem, dat ervoor zorgt dat alle clubs onder dezelfde richtlijnen in de competities spelen. Verder heeft de bond duidelijke standpunten over onder meer ‘third party ownership’ en Financial Fair Play.

Licentiesysteem Licentiesysteem Met het licentiesysteem proberen we de clubs zo goed mogelijk te ondersteunen en te adviseren op het gebied van vijf verschillende soorten licentie-eisen.

Third Party Ownership Third Party Ownership Financieringsconstructies waarbij wordt afgesproken dat aan een derde partij een bepaald percentage van een vergoeding wordt toegekend mogen niet meer.

Onderzoek: de kracht van voetbal Onderzoek: de kracht van voetbal In het onderzoek De Kracht van Voetbal is voor het eerst zowel de financiële als de niet-financiële waarde van voetbal onderzocht en met elkaar verbonden.

Laatste nieuws