KNVB in de wereld

De KNVB is een Nederlandse voetbalbond, maar de blik is natuurlijk ook internationaal gericht. Het Nederlands elftal doet mee aan de grote toernooien en de bond probeert EK’s en WK’s naar Nederland te halen om Oranjefans thuiswedstrijden te geven en Nederland op een mooie manier te kunnen presenteren aan de rest van de wereld.

Ook draagt de KNVB via UEFA en FIFA bij aan goede afspraken over de toekomst van het voetbal. Ambitie, integriteit en kwaliteit van het voetbal zijn onderwerpen waarop zoveel mogelijk invloed wordt uitgeoefend.

Op de internationale agenda

De KNVB praat mee over thema’s die op de internationale agenda staan. Denk aan een maximale termijn en leeftijdsgrens voor FIFA-bestuurders, hervormingen van de ethische commissie, het systeem van spelersmakelaars en ‘Third party ownership’. Ook zet de KNVB zelf onderwerpen op de agenda, zoals mensenrechten en arbeidsomstandigheden bij de organisatie van grote toernooien. Met een deels teleurstellend, deels ook tot tevredenheid stemmend resultaat.

Internationale agendaLees hier alles over de internationale besluitvorming en de onderwerpen waar de KNVB over meepraat.

WK 2018 en WK 2022: zuivere toewijzing?

Tijdens het FIFA congres in 2014 kwam ook de toewijzing van de WK’s in 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar aan de orde.

Euro 2020

Amsterdam is één van de speelsteden van het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Amsterdam wordt het toneel van drie groepswedstrijden en een achtste finale. Als het Nederlands elftal zich kwalificeert voor EURO 2020, speelt het team minimaal twee thuiswedstrijden in de groepsfase. Het EK bid van Amsterdam was een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de gemeente Amsterdam, de Amsterdam ArenA, Schiphol Group en de KNVB.

EURO 2020Het EK van 2020 vindt plaats in dertien verschillende landen. Na onderzoek concludeerde de KNVB samen met de partners dat het mogelijk was om mee te dingen naar de organisatie van drie groepswedstrijden en een achtste finale. Het bid was succesvol.

Euro 2020: Economische impuls

Van het gastheerschap voor het EK 2020 mag een economische impuls worden verwacht. 

EURO 2020: economische impulsDe nieuwe opzet van het EK biedt ons land een unieke kans: de economische lasten worden verdeeld over alle organiserende landen, maar de lusten zijn voor Nederland groot.

EK vrouwen 2017

Nederland mag het EK vrouwenvoetbal in 2017 organiseren. Schotland, Polen, Oostenrijk en Frankrijk waren onze tegenstrevers. Op 4 december 2014 maakte de UEFA bekend dat het EK naar Nederland gaat. 

EK Vrouwen 2017Voor het eerst in de historie was Nederland gastheer van het EK voor Vrouwen. Het UEFA Women's EURO 2017 had Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede als speelsteden.

Terug naar boven