KNVB in de wereld

De KNVB is een Nederlandse voetbalbond, maar de blik is natuurlijk ook internationaal gericht. Het Nederlands elftal doet mee aan de grote toernooien en de bond probeert EK’s en WK’s naar Nederland te halen om Oranjefans thuiswedstrijden te geven en Nederland op een mooie manier te kunnen presenteren aan de rest van de wereld.

Ook draagt de KNVB via UEFA en FIFA bij aan goede afspraken over de toekomst van het voetbal. Ambitie, integriteit en kwaliteit van het voetbal zijn onderwerpen waarop zoveel mogelijk invloed wordt uitgeoefend.

Op de internationale agenda

De KNVB praat mee over thema’s die op de internationale agenda staan. Denk aan een maximale termijn en leeftijdsgrens voor FIFA-bestuurders, hervormingen van de ethische commissie, het systeem van spelersmakelaars en ‘Third party ownership’. Ook zet de KNVB zelf onderwerpen op de agenda, zoals mensenrechten en arbeidsomstandigheden bij de organisatie van grote toernooien. Met een deels teleurstellend, deels ook tot tevredenheid stemmend resultaat.

EURO2020

Amsterdam is één van de speelsteden van het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Amsterdam wordt het toneel van drie groepswedstrijden en een achtste finale. Als het Nederlands elftal zich kwalificeert voor EURO2020, speelt het team minimaal twee thuiswedstrijden in de groepsfase. Het EK bid van Amsterdam was een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de gemeente Amsterdam, de Amsterdam ArenA, Schiphol Group en de KNVB.

Over EURO2020Meer informatie over EURO2020.

EK vrouwen 2017

Nederland organiseerde in 2017 het EK vrouwenvoetbal. Schotland, Polen, Oostenrijk en Frankrijk waren onze tegenstrevers. Op 4 december 2014 maakte de UEFA bekend dat het EK naar Nederland ging. 

EK Vrouwen 2017Voor het eerst in de historie was Nederland gastheer van het EK voor Vrouwen. Het UEFA Women's EURO 2017 had Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede als speelsteden.

Terug naar boven