Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB in de wereld

De KNVB staat voor lef, passie, creativiteit, verbinding en innovatie binnen het voetbal. Dat is goud waard. Daarom hebben wij de ambitie met de internationale voetbalwereld de basis (verder) te ontwikkelen voor puur en krachtig voetbal met een innovatieve visie die reikt tot ver in deze eeuw.

De KNVB stond aan de wieg van de Wereldvoetbalbond FIFA. Samen met bestuurders van de Belgische, Franse, Duitse, Deense, Zweedse en Zwitserse bond én een delegatie van Real Madrid, werd in 1904 in Parijs de FIFA opgericht. Tot op heden heeft de KNVB het voetbal helpen ontwikkelen tot de geliefde sport die het nu is.

Wanneer Nederland speelt op een eindtoernooi weten we ons goed vertegenwoordigd, óók met onze fans. Oranje verbindt, van wanklanken is nooit sprake. Deze verbindende kracht die het Nederlands voetbal heeft, zet de KNVB al sinds 1997 in bij projecten in ontwikkelingslanden. Door middel van voetbal stimuleren we sociale cohesie, persoonlijke groei en de gezondheid van kinderen over de hele wereld. Ook qua innovatie manifesteren we ons op internationaal vlak. De introductie van de VAR is een goed voorbeeld. Na lang lobbyen van de KNVB is de VAR succesvol gebruikt tijdens het WK van 2018.

De KNVB zet zich al sinds 1997 in bij projecten in ontwikkelingslanden, zoals hier WorldCoaches-ambassadeur Johan Neeskens.

Voetbalwereld voor iedereen

De KNVB staat voor een stabiele voetbalwereld, een transparante voetbalwereld, een financieel eerlijke en sportieve voetbalwereld, een betrouwbare voetbalwereld, een voetbalwereld voor iedereen, een voetbalwereld waarin je elkaar vasthoudt en helpt, een eensgezinde voetbalwereld. De KNVB wil een basis (verder) ontwikkelen voor een krachtige voetbalwereld met een innovatieve visie. Voetbal moet blijven voldoen aan de eisen van de huidige generatie, en die van de volgende.

Samen gaan we ons hard maken om onze ambities waar te maken, onze visie te verspreiden, ons Nederlandse voetbal zichtbaar te houden. Wij geloven dat we het voetbal verder vooruit kunnen helpen door de komende periode te focussen op:

 • Competitive Balance
  De KNVB wil het internationale voetbal zo eerlijk, sportief en aantrekkelijk mogelijk houden.
 • Ontwikkeling & Innovatie
  De KNVB zet zich in om vrouwen- en jeugdvoetbal en governance binnen het voetbal verder te verbeteren en zich op technisch vlak te ontwikkelen.
 • Spelregelvernieuwing
  De KNVB kiest voor innovatie en ontwikkeling om het voetbal binnen de lijnen leuker en attractiever te maken.
 • Evenementen
  De KNVB gaat zich de komende jaren inzetten om internationale evenementen binnen Nederland te mogen organiseren.
 • WorldCoaches
  De KNVB wil met zijn internationale ontwikkelingsprogramma WorldCoaches zoveel mogelijk kinderen op sportief en sociaal vlak inspireren en begeleiden.

Whitepaper Internationaal Whitepaper Internationaal Toelichting op de plannen en wensen op internationaal vlak.

Laatste nieuws