Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Het team

Aan de slag met jouw team.

Het seizoen begint Het seizoen begint Geen voetbalteam kan zonder een trainer. Je bent een centrale figuur in het team die langs de lijn, in de kantine en via e-mail contact onderhoudt met alle ouders en spelers.

Vier kwaliteiten van de succesvolle trainer-coach Vier kwaliteiten van de succesvolle trainer-coach Je kunt jouw rol als trainer op je eigen manier invullen, waarbij je natuurlijk rekening houdt met de verenigingsregels. Het is zelfs van belang dat je er veel van jezelf in stopt.

Omgaan met ouders Omgaan met ouders Ouders krijg je er als coach gratis bij. En dat is natuurlijk fijn als ze behulpzaam zijn bij het rijden naar uitwedstrijden. Wel kan het lastig zijn als ze zich als coach gaan gedragen bij de wedstrijd.

Wat is je rol binnen de vereniging? Wat is je rol binnen de vereniging? Als trainer vervul je een belangrijke rol voor je spelers, maar ook binnen de vereniging. Goed contact met andere trainers, de technische commissie en het (jeugd)bestuur is belangrijk.

Medische begeleiding Medische begeleiding Onder jeugdspelers komt ernstig letsel nauwelijks voor. Wel worden bij Onder 13 in de groeispurt spieren en pezen minder soepel en ligt overbelasting op de loer. Neem blessures dus serieus. Iedere jeugdvoetballer is uniek Iedere jeugdvoetballer is uniek Veel factoren spelen een rol in de ontwikkeling van jeugdspelers, waardoor deze nooit met een rechte lijn omhoog loopt.

Kenmerken per leeftijdscategorie Kenmerken per leeftijdscategorie Hieronder staan de kenmerken per leeftijdscategorie, de ontwikkelingsfase waarin de speler zich bevindt en de betekenis daarvan voor de begeleiding van jouw team. Verschillen binnen leeftijden Verschillen binnen leeftijden De ontwikkeling van ieder individu verloopt op zijn of haar eigen en onvoorspelbare wijze. Zo is het goed om rekening te houden met verschillen die er binnen dezelfde leeftijden zijn. Intrinsieke motivatie Intrinsieke motivatie Om te bevorderen dat voetballers met plezier (blijven) voetballen en gedreven zijn om zich te ontwikkelen is het van groot belang om de intrinsieke motivatie blijvend te stimuleren.

Populaire artikelen 'Mijn team' Populaire artikelen 'Mijn team' Klik hier voor de populaire artikelen over het coachen en begeleiden van een team.