Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kenmerken per leeftijdscategorie

Alle kinderen zijn uniek, maar er zijn ook overeenkomsten. Voor jou als jeugdtrainer is het prettig om te weten wat de leeftijdskenmerken zijn van kinderen binnen een bepaalde leeftijdscategorie. Op basis daarvan weet je wat je ongeveer van de kinderen kunt verwachten. Je kunt erop inspelen doormiddel van je begeleiding tijdens trainingen en wedstrijden en de inhoud die je daarvoor kiest en aanreikt aan je spelers.

Voor een trainer is het essentieel om zich te verdiepen in de kinderen, wie ze zijn en wat hen drijft. Hieronder vind je de kenmerken per leeftijdscategorie. Ook de G-voetballer wordt belicht. Houd er wel rekening mee dat het hier om een gemiddelde van alle kinderen gaat. Bij veel spelers is een combinatie van kenmerken van verschillende leeftijdscategorieën van toepassing.

 

Wat wil en kan de G-voetballer? Wat wil en kan de G-voetballer? Klik hier voor meer informatie.

Wat wil en kan de O6/O7-speler? Wat wil en kan de O6/O7-speler? Klik hier voor meer informatie. Wat wil en kan de O8/O9-speler? Wat wil en kan de O8/O9-speler? Klik hier voor meer informatie. Wat wil en kan de O10/O11-speler? Wat wil en kan de O10/O11-speler? Klik hier voor meer informatie. Wat wil en kan de O12/O13-speler? Wat wil en kan de O12/O13-speler? Klik hier voor meer informatie. Wat wil en kan de O14/O15-speler? Wat wil en kan de O14/O15-speler? Klik hier voor meer informatie. Wat wil en kan de O16/O17-speler? Wat wil en kan de O16/O17-speler? Klik hier voor meer informatie. Wat wil en kan de O18/O19-speler? Wat wil en kan de O18/O19-speler? Klik hier voor meer informatie. Aansluiten bij de ontwikkelingsfase van jeugdspelers Aansluiten bij de ontwikkelingsfase van jeugdspelers Verschillen in geslacht, achtergrond en normen en waarden, hoe ga je daar als trainer het beste mee om? Een monoloog met Mark Bakker, voormalig jeugdtrainer bij SDC Putten en momenteel hoofdtrainer bij tweedeklasser FC Horst.

Laatste nieuws