Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EURO 2020

Vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA wordt het EK in de zomer van 2020 op een bijzondere manier gehouden, in twaalf verschillende landen. Nog nooit waren zoveel landen tegelijk gastheer.

De speelsteden zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg, waarbij de openingswedstrijd op 12 juni in Rome wordt gespeeld en de halve finales en finale op 12 juli in Londen.

Van iedereen, met iedereen

Met EURO 2020 vieren we het voetbal in Nederland. Het toernooi komt naar de fans toe en is daarmee het toernooi van iedereen, met iedereen. EURO 2020 geeft de supporters de kans om na jaren van gewaardeerd gangmakersschap bij eindtoernooien in andere landen, voor het eerst in twintig jaar weer gastheer te zijn. Als Nederland zich kwalificeert, speelt Oranje minimaal twee en maximaal drie wedstrijden in Amsterdam.

De iconische magere brug staat centraal in het logo van de speelstad Amsterdam.

Het thema van dit bijzondere toernooi is ‘Building Bridges’, waarbij de verbinding tussen fans, steden en organisatie centraal staat. Het thema komt terug in de logo’s van de speelsteden. De iconische magere brug staat centraal in het logo van de speelstad Amsterdam.

Finale op Wembley

Portugal is de titelverdediger en won de 2016 editie in Frankrijk. De openingswedstrijd van EURO 2020 wordt gespeeld in Rome en de halve finales en de finale in Wembley Stadium in Londen. Het is voor het eerst dat er tijdens een Europees Kampioenschap gebruik gemaakt gaat worden van het VAR-Systeem.

Facebook Facebook Kijk hier voor de Facebook-pagina van EURO 2020.

Laatste nieuws