Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Björn Kuipers fluit EK-finale Italië - Engeland

KNVB Media
KNVB Media
8 juli, 11:06

Team Kuipers leidt de EK-finale tussen Italië en Engeland op Wembley. - Foto: UEFA.com

Voor het eerst in de historie zal een Nederlandse scheidsrechter de finale van een EK of WK eindronde leiden. De UEFA heeft Björn Kuipers en zijn team aangesteld voor de apotheose van EURO 2020 tussen Italië en Engeland. Coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond. "Dit is helemaal fantastisch voor Björn en zijn team. We wensen hen heel veel succes."

De wedstrijd wordt zondag 11 juli om 21.00 uur in Londen gespeeld. Op Wembley. Kuipers wordt bijgestaan door zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. Carlos Del Cerro Grande uit Spanje is de vierde official. De Duitser Bastian Dankert is VAR, Pol van Boekel AVAR.

Beloning

Coördinator scheidsrechterszaken Dick van Egmond is super trots op Team Kuipers. "Het is terecht dat ze deze kans krijgen. Na de Champions League-finale in 2014 voelt dit als de kroon op hun werk. Een beloning voor tien jaar fluiten op het allerhoogste niveau. Het is de eerste keer dat een Nederlandse scheidsrechter een finale leidt op een EK of WK eindronde. Dat maakt het extra speciaal. Voor jonge scheidsrechters is dit natuurlijk een enorme stimulans om zich te blijven ontwikkelen."

Björn Kuipers en zijn vaste assistenten Sander van Roekel en erwin Zeinstra voor de wedstrijd Slowakije - Spanje — Foto: UEFA.com

De finale is het vierde duel van Team Kuipers tijdens EURO 2020. Eerder stond de kwartfinale Tsjechië - Denemarken onder hun leiding. Evenals de groepsduels Denemarken – België (1-2) in Kopenhagen en Slowakije – Spanje (0-5) in Sevilla. Kuipers was dit EK ook al actief op Wembley, als vierde official bij Engeland – Kroatië (1-0).

Negen finales

Engeland - Italië is samen met de Champions League-finale in 2014 de grootste wedstrijd in een tot nu toe al zeer rijke internationale carriere van Björn Kuipers. Het duel op Wembley is de negende internationale finale onder zijn leiding.

JaarToernooiFinale
2006EK Onder 17Tsjechië - Rusland
2009EK Onder 21Duitsland - Engeland
2011UEFA Super CupBarcelona - FC Porto
2013Confederations CupBrazilië - Spanje
2013Europa LeagueChelsea FC - Benfica
2014Champions LeagueAtletico Madrid - Real Madrid
2017WK Onder 20 Venezuela - Engeland
2018Europa LeagueOlympique Marseille - Atletico Madrid
2021UEFA EURO 2020Italië - Engeland

 

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen