Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tweede EK-duel voor Kuipers: Slowakije - Spanje

KNVB Media
KNVB Media
21 juni, 10:40

Björn Kuipers en zijn vaste assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Sander van Roekel komen woensdag in Sevilla in actie. - Foto: KNVB Media

EURO 2020 gaat voor scheidsrechter Björn Kuipers verder in Sevilla. UEFA heeft hem aangesteld voor de wedstrijd in groep E tussen Slowakije en Spanje, die woensdag 23 juni om 18.00 uur begint.

Voor Kuipers is dit zijn tweede wedstrijd tijdens deze Europese eindronde als arbiter. Eerder leidde hij in Kopenhagen Denemarken - België (1-2). Ook was hij vierde official bij Engeland - Kroatië (1-0) op Wembley.

Woensdag strijkt hij dus neer in Estadio de La Cartuja in Sevilla waar hij aan de zijlijnen wordt bijgestaan door zijn vaste assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. De Française Stéphanie Frappart is vierde official. Pol van Boekel is de VAR die opereert vanuit het VAR-centrum in Nyon. Naast hem zitten Kevin Blom (AVAR) en de Duitser Christian Gittelmann (Offside AVAR).

Groep E

De strijd in groep E is bijzonder spannend. Koploper Zweden heeft met 4 punten de beste papieren. Slowakije volgt op de tweede plaats met 3 punten, terwijl Spanje na twee gelijke spelen op 2 punten staat. Ook Polen, dat 1 punt verzamelde, heeft nog kans op het bereiken van de achtste finale.

Makkelie vierde offical in München

Danny Makkelie heeft de taak van vierde official toebedeeld gekregen voor het afsluitende groepsduel in poule F tussen Duitsland en Hongarije. Deze wedstrijd wordt woensdag gespeeld in München waar om 21.00 uur wordt afgetrapt. Arbiter is de Rus Sergei Karasev. Makkelie floot eerder dit toernooi de wedstrijden Finland - Rusland (0-1) en de openingswedstrijd Italië - Turkije (3-0).

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen