Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voetbalblessures

Sporten en bewegen doen we met onze botten, spieren, pezen en gewrichten. Door veel te sporten worden botten en pezen steviger, spieren dikker en gewrichten soepeler. Soms gaat het even mis. Een spier rekt te ver uit, een gewricht kantelt de verkeerde kant op, een pees scheurt of een bot breekt. We spreken dan van sportblessures. De KNVB geeft graag advies om blessures te voorkomen en ermee om te gaan als je er als trainer/coach of voetballer mee te maken hebt.

Veelvoorkomende blessures Veelvoorkomende blessures Er is al eerder onderzoek gedaan naar sportblessures bij kinderen. Uit cijfers van Veiligheid.nl bleek in 2011 al dat er per jaar 230.000 geblesseerde kinderen zijn in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Knieblessure Knieblessure Het is een van de zwaarste knieblessures bij voetballers; de voorste kruisbandblessure. Het herstel is over het algemeen lang en intensief. De KNVB geeft advies over de behandeling en herstel van voorste kruisbandblessures. Enkelbandblessure Enkelbandblessure De enkelblessure is één van de meest voorkomende blessures bij voetballers. Het vele springen, draaien, wenden en keren en de vele contactmomenten maken dat verzwikking op de loer ligt en dit heeft vaak enkelbandletsel tot gevolg. Hamstringblessure Hamstringblessure De hamstring zijn in het voetbal de meest aangedane spiergroep. Het is dus geen verrassing dat een hamstringblessure vaak voorkomt. Liesblessure Liesblessure Liesklachten komen bij veel voetballers voor vanwege het vele schieten en uitvoeren van explosieve bewegingen. Daarom spreken we ook wel over een voetballerslies. Hersenschudding Hersenschudding Na een kopduel, of botsing met de tegenstander kan het voorkomen dat je een hersenschudding oploopt. Voetballen met een hersenschudding is zeer riskant en moet voorkomen worden.

Voetbal Medisch Centrum

Het Voetbal Medisch Centrum (VMC) van de KNVB is hét centrum waar iedere sporter terecht kan voor een deskundig sportmedisch onderzoek, een behandeling of revalidatie van een blessure.

VMC, zorg voor elke sporter.

Laatste nieuws