Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Door Hoofd Opleiding de ontwikkeling van de opleiding gegroeid'

Bij HBS ligt de focus niet alleen op het verbeteren van de jeugdspelers, maar zeker op de ontwikkeling van de trainers. Dit seizoen volgen trainers UEFA-B- en C-opleidingen, én volgt de Hoofd Opleiding (HO) de opleiding bij de KNVB. Bestuurslid technische zaken Michel de Lijster: "De HO is bij ons de spin in het web en waarborgt de doelstelling."

Bij de Haagse vereniging wordt zowel op prestatief, als op recreatief niveau gevoetbald bij de jeugd. Het eerste team is actief in de Derde Divisie en doet dit uitsluitend met spelers die niet door de club betaald worden. "De doelstelling van het bestuur is om dit zo lang mogelijk vol te houden", vertelt De Lijster. "Meer dan ooit is daarom de doorstroom van kwalitatief goede jeugdspelers van groot belang."

Het kader werd breder gemaakt waardoor de HO de kans kreeg zich volledig te focussen op de doelstellingen en de opleiding

Een Hoofd Opleiding kan dan haast niet ontbreken. De Lijster: "Dit seizoen hebben wij het kader breder gemaakt om de HO de kans te geven zich volledig te kunnen focussen op de doelstellingen en de opleiding. Onder de HO werken nu een 'Hoofd bovenbouw' (Onder 19 tot Onder 13) en een 'Hoofd Onderbouw' (Onder 12 tot Onder 6). Samen hebben ze regelmatig overleg."

Volgens De Lijster is een HO een toevoeging voor elke vereniging. "Ik merkte al vrij snel na aanvang van de HO-opleiding op dat deze concreet en praktijkgericht is. Het contact met de KNVB is uitstekend en efficiënt. Wij kunnen elke club deze opleiding voor de HO aanraden. Bij HBS is de ontwikkeling binnen de opleiding zichtbaar gegroeid."

Opleidingen tot Hoofd Opleiding Opleidingen tot Hoofd Opleiding Het opleiden van talentvolle voetballers, van de jongste spelers tot en met de laatste stap; het eerste elftal. Dit is de veelzijdige context waarbinnen een Hoofd Opleiding werkt. Grote én kleine clubs kunnen ermee aan de slag.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Laatste nieuws