Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Programma blessurepreventie KNVB

Op basis van het 11+ programma van de FIFA hebben de KNVB en Veiligheid NL in het verleden samen het speciale trainingsprogramma ‘Voetbal Blessure Vrij’ ontwikkeld. Dit programma bevatte oefeningen die hielpen blessures te voorkomen. De stabiliteitsoefeningen waren bedoeld om in te zetten tijdens de rustmomenten in een training.

In het seizoen 2019/’20 is de KNVB samen met Veiligheid NL en met medewerking van het ASM, de VU en het UMCU gestart met een nieuw project naar de implementatie van FIFA 11+, het warming-up programma van de wereldvoetbalbond.

Het nieuwe warming-up programma dat de KNVB en Veiligheid NL hebben samengesteld is nog steeds gebaseerd op het bestaande 11+ en 11+kids programma, welke beide effectief zijn gebleken (voor bepaalde niveaus/settings). Er zijn echter aanpassingen gedaan in de duur en vorm.

Inzicht in effecten

Omdat er aanpassingen zijn gedaan aan het bestaande effectieve programma, is het ook wenselijk om inzicht te krijgen in eventuele effecten van het programma op de aard, omvang en ernst van de voetbalblessures. Er is voor gekozen om binnen de implementatiestudie, waarin er veertig amateurclubs worden gevolgd in het voorjaar van 2020, tevens binnen deze clubs te kijken naar het aantal blessures op verschillende momenten.

Op Rinus vind je binnenkort de nieuwe blessurepreventieve warming-up oefeningen. Wil jij als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief. Klik hiervoor op de button onderaan de pagina.

Populaire artikelen 'Mijn training' Populaire artikelen 'Mijn training' Inspiratie opdoen om nóg beter met jouw team aan de slag te gaan? Bekijk dan de populaire artikelen die jou als trainer kunnen inspireren.

Voetbal Medisch Centrum

Het Voetbal Medisch Centrum (VMC) van de KNVB is hét centrum waar iedere sporter terecht kan voor een deskundig sportmedisch onderzoek, een behandeling of revalidatie van een blessure.

VMC, zorg voor elke sporter.

Laatste nieuws