Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Populaire artikelen 'Mijn training'

Inspiratie opdoen om nóg beter met jouw team aan de slag te gaan? Bekijk dan de populaire artikelen over dit onderwerp.

Voetbalecht trainen Voetbalecht trainen Oefenvormen en partijvormen zijn afgeleid van een echte wedstrijd en helpen je spelsituaties in aanvallen en verdedigen op te lossen. Spelers leren zo het spel beter te beheersen. In een training kun je dingen doen die in een wedstrijd niet kunnen. Te makkelijk of te moeilijk? Te makkelijk of te moeilijk? Een oefenvorm die spelers beter leert opbouwen, verloopt glad. Het aanvallende team creëert de ene kans na de andere. De moeilijkheidsgraad kan wel wat omhoog. Je wilt ze leren nóg beter op te bouwen en maakt de vorm moeilijker. Maak speler regisseur van hun eigen leerproces Maak speler regisseur van hun eigen leerproces Het gevaar bestaat dat spelers de tips van de trainer opvolgen zonder er zelf verder al te veel bij na te denken. Daarmee nemen ze weinig verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Tips voor het uitzetten van oefeningen Tips voor het uitzetten van oefeningen Heb je weinig ruimte om de verschillende trainingsvormen naast elkaar uit te zetten? Zet dan de ene oefenvorm uit bínnen de andere oefenvorm of partijvorm. Zo gaan latere vormen naadloos over in eerdere.

Warming-up gericht op verdedigen (O13 en hoger) Warming-up gericht op verdedigen (O13 en hoger) Bekijk hier drie warming-up voorbeelden die gericht zijn op trainingen met de doelstelling verdedigen. De drie warming-up voorbeelden dienen als variatie en kunnen dus apart van elkaar gebruikt worden.

Warming-up gericht op aanvallen (O13 en hoger) Warming-up gericht op aanvallen (O13 en hoger) Bekijk hier drie warming-up voorbeelden die gericht zijn op trainingen met de doelstelling aanvallen. De drie warming-up voorbeelden dienen als variatie en kunnen dus apart van elkaar gebruikt worden.

Warming-up gericht op omschakelen (O13 en hoger) Warming-up gericht op omschakelen (O13 en hoger) Bekijk hier drie warming-up voorbeelden die gericht zijn op trainingen met de doelstelling omschakelen. De drie warming-up voorbeelden dienen als variatie en kunnen dus apart van elkaar gebruikt worden. Techniektraining Techniektraining Om de balvaardigheid van alle spelers in je team te ontwikkelen, is het aan te raden om tijdens de warming-up en de eerste oefenvorm(en) van elke training een handeling met bal (techniek) centraal te stellen, zoals dribbelen, passeren, aan- en meenemen, passen, schieten en de bal afpakken van de tegenstander.

Organiseer een 4 tegen 4-toernooi Organiseer een 4 tegen 4-toernooi Met de tips op deze pagina organiseer je eenvoudig een 4 tegen 4-toernooi.

Organiseer een KNVB Goalmaster toernooi Organiseer een KNVB Goalmaster toernooi Pupillen of junioren een leerzame voetbalochtend of -middag bieden waarin teams van vijf spelers zeven spelvormen krijgen voorgeschoteld. Dat is het KNVB Goalmaster toernooi.

Laatste nieuws