Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onderbouw (t/m O12)

De fitheid en motorische vaardigheden van kinderen nemen al jaren af. De kracht, lenigheid, hand- oogcoördinatie en loopsnelheid worden steeds minder. Dit leidt tot een verhoogd risico op blessures aan bijvoorbeeld de pols of de arm, omdat kinderen minder goed kunnen vallen. Ook raken kinderen sneller geblesseerd aan hun voeten, benen of het hoofd, omdat ze botsen met spelers of de bal. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen deze motorische achterstand op latere leeftijd moeilijker inhalen. De KNVB wil deze tendens doorbreken door in te zetten op Breed Motorische Ontwikkeling, te verwijzen naar het nijntje Beweegdiploma en door leeftijdspecifieke oefeningen op Rinus aan te bieden.

KNVB | Voetbalfit voor de onderbouw

De voordelen van Breed Motorische Ontwikkeling De voordelen van Breed Motorische Ontwikkeling Voor een goede motorische ontwikkeling moeten kinderen voldoende en vooral gevarieerd bewegen. Omdat kinderen tegenwoordig steeds minder goed kunnen bewegen, zet de KNVB zich samen met de KNHB, de KNGU, de Nevobo, het Kenniscentrum Sport & Bewegen, NOC*NSF en de Hanzehogeschool Groningen in voor Breed Motorische Ontwikkeling (BMO). Nijntje Beweegdiploma Nijntje Beweegdiploma Het nijntje Beweegdiploma is een beweegprogramma waarin kinderen (2-5 jaar) spelenderwijs alle belangrijke basisvormen van bewegen leren. Gevarieerd en met plezier bewegen levert een essentiële bijdrage aan de motorische en geestelijke ontwikkeling van kinderen. Mits in bezit van het Beweegdiploma keurmerk, kan elke vereniging starten met het nijntje Beweegdiploma.

Rinus

Op Rinus vind je oefenvormen voor alle leeftijdscategorieën, van de O6 tot de O19 en de senioren. Als je trainer bent van een O12-team of een jongere leeftijdscategorie, kun je hier precies de Voetbalfit-vormen vinden die bij jouw doelgroep passen. Denk bijvoorbeeld aan een 4 tegen 4-toernooi met een individuele winnaar of een stuiter- en dribbelestafette.

Rinus | Stuiter en dribbelestafette | Voetbalfit

KNVB Rinus KNVB Rinus

 

Laatste nieuws