Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Cursist HO-B Rob Sestig: 'Richting van de club bepaald'

Rob Sestig is een van de eerste cursisten van de opleiding voor Hoofd Opleiding B. De Hoofd Opleiding (HO) van vv TSC was op zoek naar verdieping in zijn rol. "Met de opleiding hebben we de richting van de vereniging duidelijker kunnen bepalen."

Sestig vond de verdiepingslag in de cursus HO-B. "Het cursusaanbod is opgezet vanuit een drietal kerntaken met betrekking tot het jeugdvoetbalbeleid binnen de vereniging. Daaraan loopt een zelfscan parallel om steeds met een kritische blik te kijken naar je eigen rol binnen de functie van HO. Voor mij persoonlijk heeft het opgeleverd dat ik, samen met de voetbaltechnische collega's binnen de club, helder heb kunnen krijgen hoe ik de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen binnen TSC inzichtelijk heb kunnen maken."

Met de analyse is niet alleen mijn takenpakket als HO, maar ook de opzet van de gehele technische commissie verbeterd

Vervolgens heeft de club nóg beter de richting voor de opleiding kunnen bepalen. "Met de analyse is niet alleen mijn takenpakket als HO, maar ook de opzet van de gehele technische commissie verbeterd. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe koers en aanpassingen in het bestaand (jeugdvoetbal)beleid voor een toekomstbestendig TSC. De richting van de vereniging is hiermee duidelijker geworden. Deze cursus is wat mij betreft absoluut een aanrader om binnen je rol als HO te groeien en te komen tot nieuwe inzichten voor jezelf en voor de vereniging. Het is direct toepasbaar in de praktijk. Daarnaast deel je je ervaringen met HO-collega's en docenten. Ook deze inkijk is mij positief bevallen."

Opleidingen tot Hoofd Opleiding Opleidingen tot Hoofd Opleiding Het opleiden van talentvolle voetballers, van de jongste spelers tot en met de laatste stap; het eerste elftal. Dit is de veelzijdige context waarbinnen een Hoofd Opleiding werkt. Grote én kleine clubs kunnen ermee aan de slag.

Laatste nieuws