Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Arbeid-rustverhouding

Als trainer-coach en begeleider is het elke keer de kunst om je spelers en speelsters uit te dagen om net iets meer te vragen van zichzelf als hetgeen ze al kunnen. Daarbij is het belangrijk dat er een balans is tussen het lukken of mislukken van een voetbalactie.

Als trainer-coach is het dus zaak goed na te denken over de keuze van je trainingsvormen en op welke manier jij op een positieve manier de voetballers kunt uitdagen. Daarbij geldt dat elke training of wedstrijd energie vraagt van het lichaam om zich in te spannen. Hoe groter de inspanning, hoe meer arbeid het lichaam moet leveren.

Rust

Om goede resultaten te halen moet het lichaam, naast het leveren van arbeid, ook voldoende rust krijgen

Om goede resultaten uit een training of wedstrijd te halen moet het lichaam, naast het leveren van arbeid, ook voldoende rust krijgen om te herstellen. De arbeid-rustverhouding is dus zeer belangrijk voor het verbeteren van de voetbalprestatie. De verhouding tussen arbeid en rust speelt een belangrijke rol tijdens trainingen of wedstrijden. Goede voeding, voldoende slaap, een gezonde leefstijl en een juiste balans tussen arbeid en rust zorgt ervoor dat je een levenlang met plezier kunt blijven genieten van voetballen.

Voetbal Medisch Centrum

Het Voetbal Medisch Centrum (VMC) van de KNVB is hét centrum waar iedere sporter terecht kan voor een deskundig sportmedisch onderzoek, een behandeling of revalidatie van een blessure.

VMC, zorg voor elke sporter.

Laatste nieuws