Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hoe werkt Rinus?

RINUS is een online tool ontwikkeld voor alle jeugdtrainers in Nederland. Het bevat oefeningen, trainingen en meerweekse programma's, allemaal ontwikkeld vanuit de voetbalvisie die de KNVB omarmt: met plezier beter leren voetballen. Je kunt op dit platform terecht voor al jouw voetbaluitdagingen. Of je nu voor het eerst een team gaat coachen en begeleiden of al in het bezit bent van een KNVB-diploma. 

Wat kun je hier allemaal vinden?

 • Wil je een aantal weken leuke trainingen geven? Klik dan op Meerweekse programma's en kies uit één van de 30 programma's die wij voor elke leeftijdscategorie hebben ontwikkeld.

Meerweekse programma's Meerweekse programma's Hier vind je verschillende meerweekse programma's voor alle leeftijdscategorieën en kun je zelf programma's maken. De programma's zijn acht weken en gericht op teams die één of twee keer in de week trainen.

 • Zoek je concrete voorbeelden van kwart veld, half veld of circuit trainingen? Klik dan op Training en kies één van de 160 trainingen die per leeftijdscategorie zijn ontwikkeld.

Complete trainingen Complete trainingen Hier vind je complete trainingen voor alle leeftijdscategorieën en kun je zelf trainingen samenstellen.

 • Zoek je inspiratie? Bekijk dan de verschillende Oefeningen die we hebben ontwikkeld. Het platform bestaat uit 220 unieke oefeningen, gecategoriseerd op leeftijd en doelstelling. Met deze oefeningen kun je zelf een training samenstellen.

Losse oefeningen Losse oefeningen Hier vind je verschillende oefeningen voor alle leeftijden. De oefeningen zijn uitdagend voor spelers, geven veel prikkels en plezier.

 • Heb je vragen over hoe je iets moet doen of wil je gewoon iets meer weten over voetbal? Klik dan op Tips, trucs en meer en lees onze kennis over het coachen en begeleiden van een team, training en wedstrijd door het seizoen heen.

Tips, trucs en meer Tips, trucs en meer Hier vind je alle informatie over het coachen en begeleiden van team tijdens een voetbalseizoen.

Zo kun je snel aan de slag

Stap 1. Inloggen

 1. Open de pagina knvbassist.nl/rinus en klik op Login.
 2. Maak een nieuw account aan of gebruik je Voetbal.nl account gegevens.

— Foto: inloggen op Rinus

Stap 2. Maak een team aan

 1. Klik na het inloggen op Nog geen teams en Voeg team toe. Maak nu jouw team aan zodat je straks gemakkelijk trainingen en meerweekse programma's kan opslaan. 
 2. Je bent nu klaar om aan de slag te gaan.

— Foto: een team aanmaken

Stap 3. Selecteer een meerweeks programma
Als beginnende trainer is het misschien lastig om te bedenken wat voor trainingen je wil geven. Met een Meerweeks programma kun je gelijk aan de slag.

 1. Klik na het aanmaken van een team op Meerweekse programma's.
 2. Gebruik de filters om een programma te selecteren voor de leeftijdcategorie die jij traint. Klik bijvoorbeeld op Serie 1.
 3. In het midden staat de oranje button  + Jouw seizoensplanning. Klik hierop, selecteer jouw team en klaar! Je kunt nu aan de slag met een programma dat de komende 8 weken voor jou is uitgestippeld. Je vindt het geselecteerde programma in de Seizoensplanning van jouw team.

— Foto: selecteer een meerweeks programma door gebruik van filters

Opbouw van een training

Elke training heeft dezelfde simpele opbouw. De pagina bestaat uit de kenmerken van de oefeningen, het doel van de oefeningen en het materiaal dat je nodig hebt om ze uit te voeren.

Kenmerken: Onder de titel van de training vind je de kenmerken van de training:

 • voor welke leeftijd(en) de training gemaakt is
 • het aantal spelers die nodig zijn voor de training
 • hoeveel ruimte je minimaal nodig hebt op het veld om de training uit te voeren 
 • de duur van een training

Doel: Hier staat waar de training over gaat. 

Dit heb je nodig: Hier staat welke materialen je nodigt hebt voor de trainingen.

Oefeningen: Een training bestaat uit meerdere oefeningen. Elke oefening bestaat uit een afbeelding, een materialenlijst, een uitleg over de oefening en een illustrerende video.

— Foto: details van een training

Meer informatie

Klik op het blok hieronder om meer informatie te vinden over Rinus.

Rinus

Het grootste aanbod voetbaltrainingen, losse oefeningen en meerweekse programma’s. Plan ze in, vink ze af en zorg voor gevarieerde trainingen en een goede ontwikkeling van je team!

Laatste nieuws