Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De wedstrijd

Een wedstrijd is het leukst voor iedereen wanneer deze sportief en spannend verloopt! Een mooi moment voor de spelers om te laten zien wat ze allemaal wel niet kunnen. En natuurlijk ook wat ze weer hebben geleerd in de training(en). Op welke wijze kun je dit als trainer-coach het beste begeleiden voor, tijdens en na de wedstrijden?

Voor de wedstrijd Voor de wedstrijd Natuurlijk willen je spelers liefst elke wedstrijd winnen, maar jij mag je daarin niet laten meevoeren. Het wedstrijdresultaat is ondergeschikt. Tijdens de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Laat je tijdens de wedstrijd niet beïnvloeden door de stand of door gebrul van mensen langs de lijn. Volg de wedstrijd in stilte, concentreer je op de voetbalhandelingen van je spelers In de rust In de rust Wanneer de scheidsrechter afblaast voor de rust verzamelen de spelers zich bij jou, waarna jullie met zijn allen naar de kleedkamer lopen. Desnoods naar een dug-out of naar het doelgebied. Na de wedstrijd Na de wedstrijd Na de wedstrijd kun je spelers beter niet meer veel vermoeien met wat jij er van vond. Het belangrijkste is nu dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat. Uit- of thuiswedstrijd Uit- of thuiswedstrijd Voetballen op bezoek bij een andere vereniging kan heel anders zijn dan bij je eigen vereniging. Welke verschillen in beleving kun je tegenkomen? Hoe kun je je spelers daarmee leren omgaan?

Hoe gaan we om met de scheidsrechter? Hoe gaan we om met de scheidsrechter? ​Zorg voor een positieve, ontspannen uitstraling, heb contact met de scheidsrechter.

Het nieuwe pupillenvoetbal Het nieuwe pupillenvoetbal Lees hier alles over de nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen, die vanaf het seizoen 2017/2018 worden ingevoerd.

Bekijk het Rinus voetbalwoordenboek

De betekenissen van alle voetbaltermen die gebruikt worden binnen RINUS vind je in het Voetbalwoordenboek.

Laatste nieuws