Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De voetballer

Voetbal leer je door te voetballen. Er is daarom niets belangrijker dan lekker met plezier een balletje te trappen, ongeacht leeftijd, geslacht of niveau.

Wij richten ons op innovaties die talentherkenning en – ontwikkeling bevorderen, zodat iedere voetballer met plezier op zijn of haar niveau kan spelen.

Hoe kunnen we met behulp van technologie het spelplezier verhogen?

We leven in een tijd van meten is weten, van delen met de community en van uitdagen. Het aantal stappen tellen we met een fitbit, ons gefietste rondje delen we met de community via Strava en we laten ons graag uitdagen met een challenge. Wij zijn van mening dat deze mogelijkheden ook het plezier verhogen in voetballen. Daarom willen we niet alleen inzetten op de ontwikkeling van performance tracking systemen voor het betaald voetbal, maar willen we ook de Strava van het amateurvoetbal ontwikkelen.

Hoe kunnen we via de trainingen het spelplezier en talentontwikkeling verhogen?

Een goede trainer is van groot belang voor het plezier in voetbal. Dit betekent niet dat ieder team een bondscoach als trainer moet hebben, maar wel dat ieder team een passende trainer moet hebben. Of dit nu een welwillende ouder, een gedreven amateurtrainer of een professionele trainer is. Wij richten ons met onze innovaties op de kwaliteit van de trainers en van de voetbalacademies. Voorbeelden van projecten zijn Rinus en de Talentenmonitor.

Hoe kan de competitie-indeling het spelplezier en talentontwikkeling verhogen?

Winnen is leuk, maar iedere week dik winnen is minder leuk. Iedere week dik verliezen is zelfs helemaal niet leuk en draagt ook niet bij aan de ontwikkeling van voetballers. Daarvoor is voetballen op het eigen niveau van groot belang. Wij richten ons daarom op innovaties die leiden tot een betere competitie-indeling. Voorbeelden van projecten zijn de eQuality-index, de nieuwe competitiestructuur van jeugdcompetities en onderzoek naar oplossingen voor het geboortemaandeffect.