Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Football Innovation Platform/Reimagine Football

#11 werkt actief samen met andere voetbalinnovatiecentra, van onder andere UEFA, City Football Group, de Johan Cruijff Arena en FC Barcelona. Om kennis op het gebied van voetbalinnovatie te delen is het Football Innovation Platform opgezet.

Samen met een aantal van deze partijen is in de zomer van 2020 de innovatiechallenge ‘Reimagine Football’ opgezet, met als doel bedrijven te identificeren die het voetbal in Nederland kunnen helpen om zich aan te passen aan het corona-tijdperk. Deze zoektocht heeft (verspreid over 4 thema’s) meer dan 300 inzendingen opgeleverd van over de gehele wereld. De volgende partijen zijn door een jury gekozen tot winnaars van de challenge: 

De fans thuis:

Livelike
Een sociaal platform voor voetbalfans dat door een combinatie van
sociale interactie, gamification en entertainment een extra dimensie geeft aan voetbalbeleving.

Stadionoperatie:

Signify
Technologie waarmee door middel van UVC-straling lucht in een stadion kan worden gedesinfecteerd en daardoor het risico op coronabesmettingen via de lucht wordt verkleind.

Stadionbezoekers (2 winnaars):

Immersiv.io
Een toepassing waarmee bezoekers in het stadion wedstrijdinformatie en statistieken over spelers live kunnen zien met behulp van augmented reality.

Close
Een techniek die fans in staat stelt om samen met andere fans exclusieve informatie te ontvangen en met elkaar te communiceren zodat je samen naar de wedstrijd kunt toeleven.  

Amateurvoetbal (2 winnaars):

B42
Een app die de mogelijkheid biedt om spelers op afstand te begeleiden bij hun revalidatie van blessures.

Humanox
Scheenbeschermers uitgerust met sensoren die prestatiegegevens van spelers meten en inzichtelijk maken via een online platform.