Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Innovatienetwerk

Vooruitstrevende professionals krijgen van de KNVB een basisplek met gegarandeerde speeltijd in ons team: #11. Grote bedrijven met een bewezen trackrecord, kennisinstellingen, maar ook start-ups; iedereen heeft zijn eigen waarde voor het netwerk. Elke dag wordt er door onze innovatiepartners en -members in het netwerk hard gewerkt aan voetbalvernieuwing.

Innovatiepartners

 

BrainsFirst

BrainsFirst meet spelintelligentie en helpt clubs en bonden vragen te beantwoorden op het gebied van talentidentificatie. Voor de prestatiesport is dat: Welke groep talenten is cognitief van nature het meest kansrijk om de top te behalen? Voor breedtesport luidt de vraag: Wat zijn op cognitief vlak de sterkste wapens op het voetbalveld? 

Innovatie is een teamsport, samen krijg je meer gedaan. Wij helpen het #11-netwerk vooruit en omgekeerd.

BrainsFirst BrainsFirst Sportinnovator inspireert en ondersteunt partijen online en offline bij het oppakken en uitvoeren van sportinnovatie.

 

INMOTIO

Inmotio creëert technologie om atleten, teams en bedrijven te helpen optimaal te presteren.

De KNVB is een van onze belangrijke relaties. #11 geeft ons de mogelijkheid om dicht bij de klant te zitten en de KNVB Campus te gebruiken als Fieldlab. We proberen hierin met verschillende afdelingen binnen de KNVB te zoeken naar projecten die voor zowel de KNVB als Inmotio meerwaarde opleveren. Daarnaast zijn we in ‘close contact’ met andere bedrijven die in dezelfde sector werkzaam zijn, zodat we via kruisbestuiving dingen van elkaar kunnen leren of mogelijke samenwerkingen aan kunnen gaan. Last but not least is de KNVB Campus en met name #11 een prachtige locatie, waar we onze relaties en potentiële nieuwe klanten ‘op niveau’ kunnen ontvangen.

INMOTIO INMOTIO Sportinnovator inspireert en ondersteunt partijen online en offline bij het oppakken en uitvoeren van sportinnovatie.

 

KYBYS

KYBYS geniet van buiten. De buitenruimte is aantrekkelijk en functioneel ingericht. Duurzaam en betaalbaar, met oog voor de lange termijn. Ons streven is om een buitenruimte te creëren waar veelvuldig en naar tevredenheid gebruik van wordt gemaakt! 

KYBYS is bij #11 aangesloten, om te zorgen dat ook sportaccommodaties blijven voldoen aan al die wensen. Het is nodig om te blijven leren en innoveren. Wij geloven in het delen van kennis en het bundelen van krachten. We nemen niet klakkeloos aan waar iedereen vanuit gaat. We bieden oplossingen die in balans zijn. Technisch, kwalitatief, maatschappelijk en economisch. Onafhankelijk, met gezond verstand en vernieuwend waar mogelijk. 

KYBYS KYBYS Sportinnovator inspireert en ondersteunt partijen online en offline bij het oppakken en uitvoeren van sportinnovatie.

 

SAS

SAS is marktleider in analytics. Door middel van innovatieve software en dienstverlening  helpt en inspireert SAS klanten over de hele wereld data om te zetten in inzichten.

SAS levert softwareoplossingen op het gebied van analytics, artificial intelligence (AI), Machine Learning en cloud. Bedoeld om klanten in alle stadia van de analytics lifecycle te ondersteunen – van data preparatie en discovery tot en met de implementatie.  

SAS en #11 werken samen aan innovatie van het Nederlandse voetbal. De samenwerking bestaat uit innovatieve projecten die het Nederlandse voetbal sneller, effectiever en succesvoller te maken. Het innovatiecentrum van de KNVB sluit perfect aan bij het D[N]A Lab-initiatief; een open innovatieplatform en ecosysteem voor bedrijven, startups en scale ups. 

SAS SAS Sportinnovator inspireert en ondersteunt partijen online en offline bij het oppakken en uitvoeren van sportinnovatie.

 

SCI Sports

SciSports levert data-gedreven, actiegerichte inzichten om de prestaties van clubs, bonden, spelersmakelaars en andere voetbal-gerelateerde bedrijven te verbeteren op het gebied van performance analyse en scouting.

De KNVB is een belangrijke partner op het gebied van kennisdeling en de verbindende factor van het Nederlandse voetbal. We werken met de KNVB samen bij verschillende projecten, die voor beide organisaties waarde toevoegen. Die samenwerking komt ook fysiek tot uiting in onze werkplek in #11. Het #11 gebouw ademt en straalt voetbal uit en is de perfecte plek om ons netwerk te onderhouden en uit te breiden.

SCI Sports SCI Sports Sportinnovator inspireert en ondersteunt partijen online en offline bij het oppakken en uitvoeren van sportinnovatie.

 

SKOR

SKOR is een in 2001 opgericht premium Nederlands sportmerk, gevestigd in Almelo. In de eerste 17 jaar van ons bestaan hebben wij ons - onder de naam ERMA Sport - opgewerkt tot de absolute marktleider op het gebied van voetbaldoelen, hockeydoelen en dug-outs, die we in onze eigen fabriek produceren. Onder de nieuwe naam SKOR hebben we ons assortiment flink uitgebreid, met trainingsmateriaal, voetballen, keepershandschoenen en teamkleding. We zijn nu een full service sportmerk voor zowel club als sporter en we zijn gespecialiseerd in tal van sporten, waaronder voetbal, hockey, korfbal, honk- en softbal.

Vanuit onze rol als producent en markleider op het gebied van inrichtingsmaterialen voor sportvelden, voelen wij de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de voetbalsport. De samenwerking met KNVB #11 is een uitgelezen mogelijkheid om daarin structuur aan te brengen en zo de belangrijkste vraagstukken aan te pakken.

SKOR SKOR Sportinnovator inspireert en ondersteunt partijen online en offline bij het oppakken en uitvoeren van sportinnovatie.

 

Ten Cate Grass

TenCate Grass wil iedereen kunnen laten spelen en sporten. Kunstgras is hiervoor onmisbaar. TenCate Grass verlegt constant de grenzen van kunstgras door expertise te delen en samen te werken met stakeholders en partners.

De samenwerking met de KNVB en innovatiecentrum #11 draagt hieraan bij door middel van onderzoeken en spelersfeedback, waarmee wij sportondergronden steeds beter kunnen laten presteren op het gebied van duurzaamheid en bespeelbaarheid.

Ten Cate Grass Ten Cate Grass Sportinnovator inspireert en ondersteunt partijen online en offline bij het oppakken en uitvoeren van sportinnovatie.

Sportinnovator Sportinnovator Sportinnovator inspireert en ondersteunt partijen online en offline bij het oppakken en uitvoeren van sportinnovatie. Football Innovation Platform Football Innovation Platform Om samenwerking tussen Voetbal innovatiehubs in het Europese voetbal te versterken, is op initiatief van UEFA het Football Innovation Platform opgezet.

Innovatiemembers

 

ARAG

ARAG is een onafhankelijk juridisch dienstverlener en rechtsbijstandsverzekeraar. ARAG Nederland maakt onderdeel uit van de ARAG Groep, een van oorsprong Duits familiebedrijf dat met 4.500 medewerkers actief is in zestien Europese landen, Australië, de Verenigde Staten en Canada. Met bijna 800 professionals in Nederland werken wij vanuit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leusden en Roermond.

ARAG is sinds 2011 hoofdsponsor en partner van de KNVB Scheidsrechters. Samen met de KNVB staat ARAG voor het vergroten van het respect voor scheidsrechters en fairplay binnen het Nederlandse voetbal en binnen de samenleving.

 ARAG ziet veel overeenkomsten in de meerwaarde en toekomst van technologie binnen zowel het voetbal als juridische dienstverlening. In beide gevallen is technologie de driver van de vernieuwing, maar staat wat ons betreft de persoonlijke interpretatie en beslissing van de mens altijd (scheidsrechter of jurist) centraal. Het VAR Replay Center in #11 is hier een mooi voorbeeld van.

ARAG ARAG

 

Back 2 basics

Back2Basics staat voor de overtuiging dat verenigen de wereld mooier maakt. We verspreiden dan ook graag onze kennis en ervaring over verenigkracht. Dit doen we door coaching, het faciliteren van workshops en bijeenkomsten en het delen van boeken, inzichten, artikelen en concrete instrumenten rondom verenigingsadvies.

Ons netwerk van professionals gebruikt #11 als uitvalsbasis. Hier ontmoeten we onze waardevolle partners bij de KNVB en andere partijen waarmee we het verenigingsleven in Nederland kunnen versterken. We proberen alle taken van sport met elkaar te verbinden en voetbal heeft daarbij uiteraard een cruciale positie!

Back 2 basics Back 2 basics

 

BSNC

De Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) is hét kennis- en innovatieplatform voor iedereen die zich richt op het aanleggen, inrichten en beheren van buitensportvoorzieningen; van voetbalvelden in stadions tot Cruijff Courts in de wijk en van atletiekbaan tot trapveldje.

De leden van de vereniging staan samen voor duurzame en betaalbare buitensportvoorzieningen van goede kwaliteit, zodat alle gebruikers er met plezier en veilig kunnen sporten en bewegen. Onze leden zijn aannemers, leveranciers, producenten, adviesbureaus, kennis- en onderwijsinstellingen, gemeenten en sportbedrijven.

Sinds februari 2020 is het landelijk bureau van BSNC gehuisvest in #11 op de KNVB Campus. Hierdoor staan wij dichtbij en in verbinding met organisaties en bedrijven die actief zijn in de buitensportsector. Wij gaan samenwerkingen aan met zowel ‘bewoners’ van #11 als andere organisatie op de KNVB-campus. #11 is voor ons een modern centraal gelegen gebouw, met uitstekende faciliteiten voor bijeenkomsten en overleggen voor kleine en middelgrote groepen.

BSNC BSNC

 

Coaches Betaald Voetbal

Coaches Betaald Voetbal (CBV) is de vakvereniging van gediplomeerde trainer/coaches, technisch directeuren, hoofden jeugdopleiding, jeugdtrainers, keeperstrainers, scouts, fysieke trainers, video-analisten en performance coaches, werkzaam in zowel het Nederlandse als het buitenlandse betaald voetbal.

De CBV is de cultuurdrager van het Nederlands voetbal en de bewaker van de Hollandse school. De CBV en haar leden kenmerken zich door een extreme passie voor voetbal. Deze passie voor voetbal komt binnen en buiten de lijnen tot uiting en willen we graag delen. Coaches Betaald Voetbal neemt ook op sociaal maatschappelijk gebied haar verantwoordelijkheid en zet haar kennis en ervaring in voor mens en samenleving.

In het aansturen en uitvoeren van ons voetbalbeleid laten we ons leiden door Nederlandse deugden: een goede infrastructuur, een cultuur van overleg, kennis van de internationale voetbalwereld, een groot netwerk, ons idee over opleiden, ontwikkelen en presteren.

Op de campus van de KNVB zitten veel (gesprek)partners van de CBV. Daarnaast biedt #11 een inspirerende, uitdagende (voetbal)omgeving met een facilitaire dienstverlening op hoog niveau. Twee goede redenen waarom de CBV te vinden is in het “voetbalbolwerk van Nederland”.

Coaches Betaald Voetbal Coaches Betaald Voetbal

 

DrainTalent

De DrainTalent is een intelligent duurzaam bodembeheersysteem, dat volautomatisch en ondergronds het toedienen en onttrekken van water aan sportvelden uitvoert. De DrainTalent houdt zo de toplaag van ieder sportveld in constante, goede conditie onder alle weersomstandigheden: te droge en te natte velden zijn verleden tijd! De DrainTalent haalt de maximale spelbeleving uit natuurgras, in zowel de zomer als de winter.

De KNVB  is het hart van voetballend Nederland en bij #11 komen alle facetten van de voetbalsport bij elkaar. Daarom kiest de DrainTalent Company #11 als thuisbasis. Vanuit #11 werkt de DrainTalent Company aan de maximale spelbeleving uit natuurgras, onder alle omstandigheden, voor zowel betaaldvoetbalorganisaties als amateurverenigingen.

DrainTalent DrainTalent

 

HAN

HAN Sport en Bewegen heeft als missie het ontwikkelen van talent in sport en bewegen. De bredere missie van de HAN University of Applied Sciences is het kwalificeren, socialiseren en vormen van studenten voor hun toekomstige beroepspraktijk en burgerschap. Daarnaast willen we innovaties in een dynamische, globaliserende en complexe samenleving leveren. Wij onderscheiden ons daarbij via de kwaliteit, intensiteit en impact van de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk.  

Wij geloven net als #11 in innovatie. Door te innoveren ontwikkelen we de beroepspraktijk en dat is voor de jonge professionals die wij opleiden essentieel. Daarnaast is voetbal de grootste sport van Nederland waar wij graag aansluiting bij hebben. Veel van onze studenten zijn zelf actief in het voetbal als speler, trainer-coach, scheidsrechter of jonge bestuurder. Met en via #11 hopen wij ook vragen van de beroepspraktijk via praktijkgericht onderzoek te beantwoorden. 

HAN HAN

 

Hawk-Eye

Hawk-Eye zet zich in om sport eerlijker te maken, door de arbitrage in iedere sport te ondersteunen.

Het Hawk-Eye VAR-systeem is sinds de start van seizoen 2018/’19 geïnstalleerd in het ARAG KNVB Replay Center en illustreert de innovatieve samenwerking die Hawk-Eye en de KNVB al enkele jaren hebben op het gebied van arbitrage ondersteuning. Naast de doorontwikkeling van het VAR systeem werken we, in samenwerking met de KNVB, Ajax en de Johan Cruijff Arena, aan de ontwikkeling van een player-tracking systeem. Een verdere innovatie van het voetbal, met als doel een automatisch buitenspelsysteem te ontwikkelen.

Hawk-Eye Hawk-Eye

 

Johan Cruijff ArenA

De Johan Cruijff ArenA is het centrum van één van de meest bruisende wijken van Amsterdam. Samen met onze partners hebben we een innovatieplatform gecreëerd om duurzame en inclusieve oplossingen te ontwikkelen en te testen die een positieve impact hebben op de maatschappij. Denk hierbij aan stedelijke en maatschappelijke uitdagingen op het gebied van mobiliteit, crowd control, veiligheid en burgerwelzijn.

Het partnership met KNVB #11 ondersteunt de uitvoering van deze tests en de daaropvolgende implementatie. Tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal maakt de KNVB het mogelijk om innovaties in de praktijk te testen en uit te rollen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om fan engagement en mobiliteitsinnovaties, maar ook wordt nauw samengewerkt op gezamenlijke thema’s zoals veiligheid, gezondheid, graskwaliteit en sportperformance.

Johan Cruijff ArenA Johan Cruijff ArenA

 

KPN

KPN verbindt mensen met de wereld om hen heen. We geloven dat we het leven zo vrijer, leuker en makkelijker maken. Iedere dag weer werken we aan een verbonden en duurzaam Nederland. Dit doen we op basis van onze belangrijkste waarden: klant, samen en eenvoud. Deze drie waarden vormen ons kompas: ze geven richting aan wat we doen.

KPN is aangesloten bij #11 omdat dit een onderdeel uitmaakt van onze overeenkomst met de KNVB en we onder andere de Connectivity verzorgen voor de VAR ruimte. Verder kijken we samen naar andere vormen van innovatieve samenwerking, zoals Esports en Gaming. 

KPN KPN

 

Life Goals

Life Goals is er omdat wij de overtuiging hebben dat sport en bewegen van grote waarde zijn voor iedereen. En dan bedoelen we ook echt iedereen, dus óók sociaal kwetsbare mensen, die moeite hebben om aangesloten te blijven bij onze maatschappij. Juist deze doelgroep willen wij inspireren door hen uitzicht te bieden op een positieve toekomst; een toekomst mét perspectief!

#11 is voor ons de perfecte uitvalsbasis en ontmoetingsplaats met andere organisaties uit de sport.

Life Goals Life Goals

 

Maradata

Maradata staat voor ‘Maradona met data’ en wil net als deze topvoetballer hele creatieve dingen laten zien, alleen dan op het digitale speelveld. We creëren online platformen die meerwaarde bieden aan spelers, trainers, clubs, fans en allerlei andere belanghebbenden in het voetbal. Kortom, Maradata biedt de helpende ‘hand’ om met data het voetbal te innoveren!

Maradata is bij #11 aangesloten, omdat wij geloven dat intensieve samenwerking, kennisdeling en het combineren van verschillende specialismen tot productverbeteringen en nieuwe innovaties leidt. Wij zijn erg enthousiast om in #11 ons ‘clubhuis’ te hebben gevonden en samen met anderen het voetbal nog mooier te maken.

Maradata Maradata

 

NOC*NSF

NOC*NSF staat voor de realisatie van veilige, kwalitatief goede en duurzame sportaccommodaties in Nederland.

NOC*NSF heeft in #11 permanent een vergaderruimte gereserveerd voor het programma Sportaccommodaties. Deze ruimte wordt gebruikt door het projectteam met accommodatiespecialisten van alle sportbonden.

NOC*NSF NOC*NSF

 

OFS

OFSsport is marktleider binnen de sportsector op het gebied van finance & control en innovatieve procesoptimalisatie.

OFS is een energieke en betrokken organisatie met passie voor de sport. De ambitie van sportorganisaties geeft ons inspiratie en onze passie voor de sport geeft ons energie om dé autoriteit en betrokken kennispartner op ons vakgebied binnen de sport te willen zijn. Voor ons is het dan ook een strategische keuze geweest om ons hoofdkantoor te huisvesten op de middenstip van de voetbalbranche, oftewel in #11 op de KNVB Campus.

OFS OFS

 

SportsCloud

SportsCloud helpt merken, federaties, bonden en atleten hun weg te vinden in de digitale wereld. Een wereld waarin digitale oplossingen organisaties helpen om dichter bij hun fans te komen en waarin nieuwe kansen worden gecreëerd met behulp van marketing, data en technologie. Zo maken we samen de sport, en in dit geval voetbal, groter en waardevoller

We geloven in de kracht van sport en voetbal. Dat is onze drijfveer en daarom denken we als partner van #11 graag mee over hoe we de toekomst van het Nederlandse voetbal nog succesvoller kunnen maken. 

SportsCloud SportsCloud

 

Studio Interactive

Studio Interactive is specialist in interactieve video. Wij geven video een extra dimensie door van de passieve kijker een actieve deelnemer te maken. Onze video’s reageren diréct op keuzes van de kijker, waardoor de inhoud aantrekkelijk, functioneel en persoonlijk wordt.

In 2019 waren we onderdeel van de open innovatiedag van #11. De goede vibes en energie van leren en presteren op de KNVB Campus waren vanaf dag 1 voelbaar. Wij passen daar en stellen onze expertise en ons netwerk voor #11 open om gezamenlijk te innoveren. 

Studio Interactive Studio Interactive

 

TDE

Als digitaal sportmarketingbureau brengt TDE fans namens merken, organisaties en clubs dichterbij hun favoriete sport. Altijd met de nieuwste technologie. Als ontwikkelaar van de Ons Oranje app is TDE nauw verbonden met de KNVB. Omdat innovatie bij ons bureau hoog in het vaandel staat, krijgen we via #11 alle ontwikkelingen op dit gebied bij de KNVB en zijn partners mee.

We geloven in de kracht van sport en voetbal. Dat is onze drijfveer en daarom denken we als partner van #11 graag mee over hoe we de toekomst van het Nederlandse voetbal nog succesvoller kunnen maken. 

TDE TDE

 

Triple Double

Met een ongekende passie voor sport ontwikkelen we marketingconcepten voor het bedrijfsleven. Creativiteit en innovatie zijn in de huidige tijd belangrijker dan ooit, zeker op het gebied van sport. We zien de beleving van sport veranderen, en nieuwe ontwikkelingen als esports, digitale technologie, web-development, AR & VR, datamarketing en sociale media krijgen ook in deze branche voet aan de grond.

We geloven in de kracht van sport en voetbal. Dat is onze drijfveer en daarom denken we als partner van #11 graag mee over hoe we de toekomst van het Nederlandse voetbal nog succesvoller kunnen maken. 

Triple Double Triple Double

 

Van Olphen

Met veel ambitie matchen wij iedere dag getalenteerde leiders met uitdagende posities in de wereld van digitale transformatie. Daarnaast adviseren en coachen we leiders en hun teams, altijd met een sterke focus op presteren. Dit doen wij internationaal en in een grote verscheidenheid van markten. Daarbij speelt topsport een invloedrijke rol, in de manier waarop wij werken, de visie die we hebben en ons netwerk.

#11 is onze basis, een prachtig kantoor en een inspirerende gemeenschap waarbinnen wij onszelf ontwikkelen en ons steentje bijdragen aan de ontwikkeling van topvoetbal.

Van Olphen Van Olphen

 

WOUW Performance Coaching

De kernwaarden van WOUW Performance Coaching zijn: Verbindend, Innovatief en Toegankelijke expertise.

We verbinden de sporter meer met zichzelf door inzichten, zelfkennis en het (nog beter) leren aanvoelen en (h)erkennen van zijn lijf, gedachten en gevoelens. Daarnaast zien we mentaal en fysiek niet als twee losse dingen maar als één geheel. We trainen het 'mentale' deel niet alleen in een gesprek, maar juist ook op het veld, in de praktijk. Een sporter, coach en/of team zien we ook als één geheel: we hebben een holistisch perspectief. Om die reden werken we ook het liefst multidisciplinair: samenwerkend met de technische en medische staf om het beste uit de sporters te halen. Ook zien we sportpsychologie als onderdeel van de prestatie. Dus niet alleen als pleister op de wonden, maar als vast onderdeel van de training en wedstrijdvoorbereiding om tot optimale prestaties te komen. Dit alles doen we op een innovatieve manier, waarbij we de vertaalslag maken van de wetenschap naar de praktijk en dit actief op social media verspreiden om sportpsychologie toegankelijk te maken voor iedereen. Onze ambitie is al deze kennis en kunde toepasbaar te maken in het voetbal.

In gebouw #11 komen - door de verschillende innovatieve bedrijven en het contact dat hierdoor mogelijk is - onze kernwaarden mooi terug.

WOUW Performance Coaching WOUW Performance Coaching