Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Opleiden

Voor de trainer/coach aan zijn taak begint is het wenselijk dat hij of zij de beginselen van het coachen al heeft meegekregen. Vervolgens moet hij of zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Wil de club de jeugd op een leuke manier en binnen een veilig leerklimaat leren voetballen dan kan namelijk niet worden volstaan met één scholingsmoment. Door je vrijwilligers daarin te faciliteren zal hun zelfvertrouwen en het plezier van henzelf én de jeugd alleen maar toenemen.

Bovendien helpt het opleiden van de trainers en coaches mee aan een andere doelstelling; het optimaal ontwikkelen van jeugdvoetballers. Verenigingen geven hiermee dus een kwaliteitsimpuls aan hun jeugdopleiding. Daarnaast zorgt het aanbieden van opleidingen voor betrokkenheid bij de vereniging en saamhorigheid onder de trainers en leiders van de club en daarmee aan het behoud van de vrijwilligers voor de club. Belangrijk is wel dat het volgen van opleidingen niet als een verplichting wordt gezien.

De stap “opleiden” kenmerkt zich door een reeks van themabijeenkomsten of scholingsactiviteiten die bijdragen aan het vergroten van de kennis en vaardigheden van de trainers en leiders. Afhankelijk van het aantal jeugdkaderleden en hun aanwezige competenties kan het dus voorkomen dat je meerdere programma ’s aanbiedt.

Stap 4 | Begeleiden Stap 4 | Begeleiden Na de introductie gaat de trainer voor het eerst het veld op om met de kinderen aan de slag te gaan. Een goede start is hierbij heel belangrijk, want anders is het gevaar dat hij of zij weer snel zal afhaken. Stap 6 | Doorstromen Stap 6 | Doorstromen Binnen het technisch kader zijn er altijd trainers met ambitie. Nadat zij een opleiding hebben gedaan, moeten zij de mogelijkheid hebben om zich verder te bekwamen of met hun kinderen kunnen doorstromen.

Opleidingen

Trainer-coach veldvoetbal opleidingen Trainer-coach veldvoetbal opleidingen De KNVB biedt verschillende trainerscursussen aan.

Laatste nieuws