Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Begeleiden

Na de introductie gaat de trainer voor het eerst het veld op om met de kinderen aan de slag te gaan. Een goede start is hierbij heel belangrijk, want anders is het gevaar dat hij of zij weer snel zal afhaken.

Vaak is alleen aanwezig zijn bij de eerste training en wedstrijd al een goede eerste stap. Zo kunnen de trainers bij jou terecht met vragen en kun je hen wegwijs maken door aan te wijzen waar er wordt getraind en van welke materialen gebruik gemaakt kan worden. Ook voelen zij zich gewaardeerd. Eventueel kun je bijspringen met tips en trucs tijdens een training of kan een wedstrijd nabesproken worden. Hoe heeft hij of zij het ervaren en waar kan de vereniging nog bij helpen? Kort samengevat gaat de stap ‘begeleiden’ dus om een goede (door-)start.

Stap 3 | Introduceren Stap 3 | Introduceren Een goede introductie in de vereniging is van groot belang. Door de nieuwe trainers en leiders kennis te laten maken met de mensen binnen de vereniging en andersom, voelen zij zich direct welkom en maken zij vanaf de start volwaardig deel uit van de club. Stap 5 | Opleiden Stap 5 | Opleiden Voor de trainer/coach aan zijn taak begint is het wenselijk dat hij of zij de beginselen van het coachen al heeft meegekregen. Vervolgens moet hij of zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Laatste nieuws