Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Informeren

Als mensen hebben toegezegd om als trainer of leider aan de slag te gaan is het belangrijk om hen goed te informeren over hun taken binnen het technisch kader. De cultuur binnen de vereniging is hierbij van belang; wat zijn de formele afspraken en hoe werkt het informele circuit binnen de vereniging?

Ook is het belangrijk om duidelijk inzichtelijk te maken met wie hij of zij te maken krijgt in de functie. Wie is verantwoordelijk voor het informeren van de kaderleden en bij wie kan hij of zij terecht met vragen? Dat kan door een vast aanspreekpunt aan te stellen en de nieuwe trainer/coach te koppelen aan iemand die meer ervaring heeft, een zogenaamde buddy. Dit middel is ook goed in te zetten bij de fasen introduceren en begeleiden.

Download Informeren Download Informeren In deze longread een uitgebreide beschrijving van verschillende facetten van het proces van informeren met ter inspiratie tips, overwegingen en voorbeelden. Deze longread kan dienen als hulpmiddel bij het gebruik van onderstaand werkdocument.

Praktijkvoorbeeld Excelsior ‘31 Praktijkvoorbeeld Excelsior ‘31 Een informatiebijeenkomst voor nieuwe jeugdtrainers kan een prima middel zijn om deze groep kaderleden te infomeren over bijvoorbeeld (een deel) de organisatie van de jeugdopleiding en het jeugdvoetbalbeleid.

Stap 1 | Werven Stap 1 | Werven Werven doe je niet zomaar. Het kader van je vereniging komt trainers, coaches of leiders tekort, of denkt meer mensen te kunnen gebruiken. Zo kun je aan de slag. Stap 3 | Introduceren Stap 3 | Introduceren Een goede introductie in de vereniging is van groot belang. Door de nieuwe trainers en leiders kennis te laten maken met de mensen binnen de vereniging en andersom, voelen zij zich direct welkom en maken zij vanaf de start volwaardig deel uit van de club.

Laatste nieuws