Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Praktijkverhalen meiden-en vrouwenvoetbal

Steeds meer voetbalverenigingen omarmen het vrouwenvoetbal, waardoor het aantal vrouwelijke leden blijft stijgen. Ook zien we steeds meer vrouwen die niet (alleen) als speelster actief zijn, maar die fungeren als coach, scheidsrechter, vrijwilliger of bestuurder. Hier vind je praktijkverhalen van verenigingen waar het vrouwenvoetbal een prominente plek heeft gekregen of aan het verkrijgen is.

 

Gemengd voetballen in een uniek team bij SC 't Gooi Gemengd voetballen in een uniek team bij SC 't Gooi Gemengde teams waarin één of twee meisjes meespelen zijn inmiddels gemeengoed in het pupillenvoetbal, maar bij SC 't Gooi is het bij de JO10-G (l) andersom. Daar speelt een jongen samen met alleen maar meiden.

Positionering vrouwen maakt van DSS een echte familieclub Positionering vrouwen maakt van DSS een echte familieclub Rond 2004 begon DSS voorzichtig met een aparte afdeling meiden- en vrouwenvoetbal. Zestien jaar later is de afdeling volledig in de verenging geïntegreerd. Gemengd voetbal zonder grenzen bij UDI’19 Gemengd voetbal zonder grenzen bij UDI’19 Gemengd voetballen is bij UDI’19/CSU niet meer dan normaal. Er wordt goed gekeken naar wat de meest passende situatie is voor elke voetballer om het optimale uit zichzelf te halen. Tekentafels zorgen voor transparante teamindeling bij vv Winsum Tekentafels zorgen voor transparante teamindeling bij vv Winsum De teamindelingen zijn bij veel amateurclubs een populair onderwerp. Veel voetballers en hun ouders kijken ernaar uit om te weten met wie en in welk team de speler of speelster het volgende seizoen voetbalt. Bestuurlijk draagvlak succesfactor bij ontwikkelingsprogramma Bestuurlijk draagvlak succesfactor bij ontwikkelingsprogramma Vv Heerenveen is een van de clubs die deelneemt aan het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal van de KNVB. Voorzitter Henricjan Wind is erg enthousiast.

VV Eldenia steekt ‘Pupil van de week’ in nieuw jasje en bindt daarmee meiden VV Eldenia steekt ‘Pupil van de week’ in nieuw jasje en bindt daarmee meiden Ook tijdens iedere thuiswedstrijd van het vrouwenteam van VV Eldenia uit Arnhem mag er een jeugdspeelster een dagje meekijken in de keuken. Omdat er niet altijd even veel animo was vanuit de jeugd, stak de club het principe in een nieuw jasje.

Buddysysteem zorgt voor verbinding tussen jeugd en senioren Buddysysteem zorgt voor verbinding tussen jeugd en senioren Het in kaart brengen en houden van de ontwikkelingen van alle 180 voetballende meiden en vrouwen is voor DZC’68 erg belangrijk. Om dit te bewerkstelligen werd het buddysysteem geintroduceerd, waarin speelsters van de hoofdmacht buddy zijn van een jeugdspeelster.

VV Bavel zet in op PR en promotie voor verdubbeling VV Bavel zet in op PR en promotie voor verdubbeling Hoe vergaat het VV Bavel nu het de uitkomsten uit het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal binnen de club in gang heeft gezet?

Bij DTS zijn de mannen en vrouwen even belangrijk Bij DTS zijn de mannen en vrouwen even belangrijk Mannenvoetbal belangrijker dan vrouwenvoetbal? Niet bij DTS uit Ede. “Dames 1 en Heren 1 staan bij ons op een gelijk niveau”, weet teammanager Peter van der Plas. En dat beleid legde de club geen windeieren.

DVS’33 tilt vrouwenvoetbal naar hoger niveau DVS’33 tilt vrouwenvoetbal naar hoger niveau Bij DVS’33 was het vrouwenvoetbal lang het kleine broertje. Er moest iets gebeuren. En dus staken drie vaders van voetballende meiden de koppen bij elkaar en smeden een plan om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen. Ontwikkelingsprogramma leidt tot initiatief voor jeugdbestuur Ontwikkelingsprogramma leidt tot initiatief voor jeugdbestuur Kolping Boys ging aan de slag met het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal. Een van de voortvloeisels was het initiatief voor een jeugdbestuur.

Ontwikkelingsprogramma slaat aan bij vv Bavel Ontwikkelingsprogramma slaat aan bij vv Bavel Het ontwikkelingsprogramma bij vv Bavel is zeer goed bevallen. De club heeft nu redelijk goed zicht op waar het staat met het meiden- en vrouwenvoetbal.