Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Licentiesysteem betaald voetbal

Om betaald voetbal in Nederland te mogen spelen, heeft elke club een licentie nodig. Het dynamische karakter van het licentiesysteem betekent dat een club, zolang deze uitkomt in een betaald voetbal competitie, niet jaarlijks opnieuw een licentie hoeft aan te vragen. De licentie kan wel komen te vervallen of van de club worden ontnomen indien de club bij herhaling niet voldoet aan de licentie-eisen.

Doelstelling van het licentiesysteem is het waarborgen van de continuïteit (en eerlijk verloop) van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan het waarborgen van het voortbestaan van de betaaldvoetbalorganisaties (BVO’s). Om dit te realiseren wordt de toestand van de BVO’s zo transparant mogelijk gemaakt op het gebied van:

  • financiën (door middel van periodieke rapportages)
  • infrastructuur en veiligheid (door de jaarlijkse veiligheidsaudit)
  • de organisatie; waaronder bijvoorbeeld:
    • de inrichting van de jeugdopleiding
    • de juridische structuur
    • de invulling van de arbeidsorganisatie en administratie

In onderstaande samenvatting is informatie te vinden over het licentiesysteem betaald voetbal van de KNVB. Aan deze samenvatting kunnen geen rechten worden ontleend. Voor de volledige tekst en toelichting verwijzen wij u graag naar de onderstaande richtlijnen.

Licentiereglement en richtlijnen

Seizoen 2021/’22

Publicaties licentiezaken betaald voetbal Publicaties licentiezaken betaald voetbal Alle definitieve sancties met betrekking tot licentiezaken en de zogeheten categorie-indeling van de clubs.

Laatste nieuws