Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Totstandkoming programma

Het opstellen van het competitieprogramma is een uitdagende puzzel. Zeker omdat we altijd streven naar de meest eerlijke, sportieve en spannende opzet. Het leggen van deze puzzel gebeurt vanzelfsprekend volgens een vastomlijnde volgorde. Deze ziet er chronologisch als volgt uit.

Oktober/november: concept speeldagenkalender

In afstemming met het ‘technisch platform’ en de ‘commissie competitie en openbare orde’. In relatie tot de Eredivisie en de Jupiler League zijn we afhankelijk van de vastgestelde speeldagen door UEFA (Champions League, Europa League, EK’s) en FIFA (interlandweekenden, WK’s).

Manager competitiezaken Jan Bluyssen legt uit hoe de speeldagenkalender tot stand komt.

November/januari: opstellen Competitie Informatie Formulier (CIF)

Samen met commissie Competitie en openbare orde. De (definitieve) speeldagenkalender en plan van aanpak gaan naar deze commissie, naar de trainers (in overleg met Coaches Betaald Voetbal [CBV]), de BVO’s, politie, burgemeesters, Eredivisie CV (ECV) en Coöperatie Eerste Divisie (CED).

Maart: verzenden CIF naar overige partijen

Naar burgemeesters, BVO’s, gemeenten, politie en KLPD, zodat ook zij hun wensen en belemmeringen kunnen opgeven. Deze maand krijgen we de CIF’s ook retour.

April: analyseren CIF’s en verwerken wensen en belemmeringen

Het opstellen van het competitieprogramma is een uitdagende puzzel. 

Ter bespreking met commissie Competitie en openbare orde, en met gemeentelijke adviseurs op het gebied van openbare orde en veiligheid. Dit leidt tot basisdocumenten (in feite een samenvatting van wat burgemeesters, BVO’s, gemeenten en politie aangeven op het CIF) voor Eredivisie en Jupiler League. Deze koppelen we terug naar BVO’s, gemeenten, politie, ECV en CED.

Eventueel bespreekt de bond de basisdocumenten ook met burgemeesters, ministerie van Binnenlandse Zaken, ministerie van Veiligheid en Justitie en politiechefs. Vervolgens gaan de (aangepaste) basisdocumenten ter ondertekening naar alle betrokken burgemeesters en BVO’s.

Mei: basisdocumenten ondertekend retour

Eind mei/begin juni: concept competitieprogramma maken

Ter bespreking met ECV, CED, commissie Competitie en openbare orde en het technisch platform. Vervolgens presentatie aan BVO’s en (vertegenwoordigers van) burgemeesters en korpschefs.

Medio juni: vaststellen en presentatie definitief programma

KNVB bekertoernooi en Europees voetbal KNVB bekertoernooi en Europees voetbal Wij hebben ook te maken met eindtoernooien, het programma van de KNVB beker en het speelschema van de UEFA-competities die de mogelijkheden voor het vaststellen van de speeldata beperken.

Laatste nieuws