Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Uitgangspunten bij het opstellen van het competitieprogramma

Voor ons zijn bij het maken van de competitieprogramma’s de volgende zaken belangrijk. Allereerst de sportieve uitgangspunten, daarna de openbare orde en veiligheid, daarna de wensen van supporters en vervolgens de commerciële uitgangspunten.

De sportief-technische grondbeginselen wegen het zwaarst

De sportief-technische grondbeginselen wegen dus het zwaarst. Daarbij gaat het in elk geval om zoveel mogelijk thuis- en uitwedstrijden ‘om en om’ (maximaal twee thuis- of uitwedstrijden na elkaar). Om een evenwichtige verdeling van het aantal thuis- en uitwedstrijden voor en na de winterstop (9 om 8 of 8 om 9). Om het spelen van twee thuis- en twee uitwedstrijden in de laatste vier speelronden voor alle BVO’s. Om maximale rust rond Europese wedstrijden. Om het aanbieden van complete speelrondes (elke club een gelijk aantal wedstrijden). Om, in beginsel, de wedstrijden van de voorlaatste en laatste speelronden op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip te laten plaatsvinden.

Manager competitiezaken Jan Bluyssen legt uit wat de belangrijkste uitgangspunten zijn.

Inhaalwedstrijden

Verder worden inhaalwedstrijden zo snel mogelijk ingehaald, om zoveel mogelijk te kunnen spelen onder dezelfde omstandigheden en de competitie zoveel mogelijk gelijk te laten verlopen.

Voor wat betreft openbare orde en veiligheid gaat het om zaken als het rekening houden met een gewenste speeldag en met belemmeringen die politie/gemeente hebben opgegeven. Om het waar mogelijk niet gelijktijdig thuisspelen op dezelfde speeldag van BVO’s in een regio. Om het rekening houden met knelpunten voor de NS en optimale routes voor de verschillende supportersgroepen.

Commerciële aspecten

Ten aanzien van  de commerciële aspecten gaat het om zaken als het zoveel mogelijk inplannen van de wedstrijden op de voorkeursdag van de thuisspelende club, het rekening houden met afspraken tussen clubs en zendgemachtigde en wedstrijden op verschillende dagen en tijden voor live-kijkers.

Laatste nieuws