Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Amateurvoetbal

Naast de profafdeling hebben wij een afdeling amateurvoetbal. Voetbal is de populairste sport in Nederland. Er zijn dan ook veel amateurvoetballers lid van de KNVB; jong en oud, mannen en vrouwen en mensen met een beperking.

Voetbal.nl Voetbal.nl Voetbal.nl is het portaal van de KNVB waar je terecht kunt voor alle competitie-indelingen, rangen, standen en wedstrijdprogramma's van het amateurvoetbal.

App App Ook je uitslagen, programma en stand op je mobiel? Download nu de Voetbal.nl App; dé App voor amateurvoetballend Nederland.

Pupillen

De jongens en meisjes tot en met de onder 13-categorie worden pupillen genoemd. Kinderen kunnen vanaf 4 of 5 jaar bij een vereniging starten met voetballen. De jongste spelers starten met de voetbalvorm 2 tegen 2 met aangepaste regels, waarna de pupillen via 4 tegen 4, 6 tegen 6 (onder 8, 9 en 10) en 8 tegen 8 (onder 11 en 12) doorgroeien naar 11 tegen 11 in de Onder 13-categorie. 

Pupillen Pupillen Wij organiseren voetbalcompetities voor kinderen vanaf vijf jaar.

Junioren

Na de Onder 13-pupillen stromen jonge voetballers door naar de junioren; naar achtereenvolgens de Onder 14-, Onder 15-, Onder 16-, Onder 17- en Onder 19-categorie. In deze categorieën zijn er zowel gemengde jeugdteams als meidenteams bij de verenigingen.  In iedere leeftijdscategorie zijn er teams en competities van verschillende niveaus.

Junioren Junioren Wij doen er alles aan om voor al deze jongens en meiden het voetbal zo leuk mogelijk te maken.

Senioren

Na de junioren zijn de spelers klaar om aan de seniorencompetities deel te nemen. De prestatievoetballer en de recreatiespeler; allebei kunnen ze terecht bij de 3.070 amateurverenigingen in ons land. Wij organiseren in samenwerking met deze verenigingen diverse competities en bekertoernooien. Daarnaast zetten wij ons in om ervoor te zorgen dat er genoeg gekwalificeerde scheidsrechters en trainers/coaches zijn.

Senioren Senioren Voor iedere voetballiefhebber geldt: in het weekend ga je het liefst zelf voetballen.

Vrouwen

Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft zich in Nederland in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld. In het seizoen 2017-2018 waren er in Nederland meer als 125.000 voetballende meiden en vrouwen. Daarmee is vrouwenvoetbal uitgegroeid tot de meest populaire vrouwenteamsport na hockey. Meer dan 2.000 verenigingen hebben één of meer meiden- en/of vrouwenteams die in competitieverband spelen.

Meiden en vrouwen Meiden en vrouwen De tijd dat voetbal alleen iets voor mannen was, is al lang voorbij.

G-voetbal

Bij steeds meer verenigingen is het de gewoonste zaak van de wereld dat spelers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking volwaardig lid zijn. In 1984 startten we met competitievoetbal voor G-voetballers ouder dan 16 jaar. Inmiddels doen hier ruim 400 teams van ruim 250 verenigingen aan mee. Sinds 2005 organiseren wij ook een speciale G-competitie voor kinderen met een beperking. Bij meer dan 250 verenigingen zijn ruim 5.000 jonge voetballers met een beperking actief.

G-voetbal G-voetbal Voetbal is voor iedereen. Ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Zaalvoetbal

Veel veldvoetbalverenigingen hebben een zaalvoetbaltak, maar daarnaast zijn er natuurlijk ook specifieke zaalvoetbalverenigingen. Ongeveer 4.000 teams, verspreid over het hele land, spelen in de KNVB-competities.

Dit zijn vrouwen- en mannen-, junioren- en pupillenteams. Je kan op een hoog niveau spelen, maar ook lekker in de buurt van je dorp of stad. Ook probeert de KNVB te kijken naar de wensen van de deelnemers om op een vaste avond te spelen.

Zaalvoetbal Zaalvoetbal Voor zowel pupillen, als junioren als senioren is het mogelijk om te zaalvoetballen. Doe jij mee?

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Laatste nieuws