Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Financiële voorbeelden uit het land: van ‘steun de kantine’ tot digitale Sinterklaas

KNVB Media
KNVB Media
28 oktober, 11:33

Verenigingen tonen in deze moeilijke periode hun creativiteit en gaan op zoek naar alternatieve inkomstenbronnen. - Foto: KNVB Media

Het stilleggen van de amateurcompetities om het coronavirus in bedwang te krijgen heeft financieel grote gevolgen voor de verenigingen. De kantines zijn opnieuw dicht en het is nog maar de vraag of evenementen rondom Sinterklaas, kerst of oud en nieuw doorgang kunnen vinden. Verenigingen tonen in deze moeilijke periode hun creativiteit en gaan op zoek naar alternatieve inkomstenbronnen. Een overzicht.

SV Hatto Heim

Je kunt sv Hatto Heim nu steunen door een rondje te geven. Een rondje is een donatie voor de vereniging, ter waarde van een rondje in de kantine.

SC Welberg

Zonder sponsoren geen voetbal bij SC Welberg. Het bestuur van SC Welberg heeft besloten om de ruim 125 sponsoren die de vereniging rijk is een fikse korting te geven op de jaarlijkse sponsorfacturen.

VV Nieuwerkerk         

Het was een megaklus. De clubfotografen zetten de afgelopen weken vijfenveertig jeugdteams van VV Nieuwerkerk op de gevoelige plaat. Spelers en ouders blij, maar ook de penningmeester, die de clubkas weer wat kan bijvullen. 

SV Maarheeze

Bij SV Maarheeze spelen ze direct in op de nieuwste maatregelen vanuit de overheid: mondkapjes van de club!

SV Someren   

Je kunt juist nu goed de mogelijkheden bekijken voor een samenwerking met een Buitenschoolse opvang. Bij SV Someren zijn ze inmiddels gestart.

SV Rijssen

Bij SV Rijssen zijn ze een 'steun de kantine'-actie gestart en de virtuele bestellingen stromen al lekker binnen.

DSOV

DSOV slaat de handen ineen met de lokale horeca om zo inkomsten te genereren nu de kantine dicht is.

SV Honselersdijk

Het hoge woord is eruit: het jaarlijkse kerstrad van SV Honselersdijk gaat door, alleen nog even afwachten in welke vorm.

MBC’13

Creatieve manier van MBC'13 om extra inkomsten te genereren in deze lastige tijden: oud ijzer ophalen.

FC Berghuizen

Nu de kantine-inkomsten wegvallen, zoeken veel clubs naar alternatieve inkomsten. Bij FC Berghuizen is Sinterklaas al sinds jaar & dag een belangrijke inkomstenbron.

Sinterklaas bij FC Berghuizen Sinterklaas bij FC Berghuizen Lees meer over het initiatief van FC Berghuizen.

SC Genemuiden

In deze onzekere tijden is een sterke relatie met je sponsoren erg belangrijk. Bij SC Genemuiden creëren ze een extra podium voor hun sponsoren.

Nog meer goede voorbeelden?

Goede voorbeelden over ledenbinding: van footgolf tot digitale verbondenheid Goede voorbeelden over ledenbinding: van footgolf tot digitale verbondenheid Bekijk goede voorbeelden van verenigingen die allerlei initiatieven opzetten om in contact te blijven met hun achterban.

Mooie voorbeelden uit het land: van 'Stay Fit-challenge' tot samenwerken met lokale sportschool Mooie voorbeelden uit het land: van 'Stay Fit-challenge' tot samenwerken met lokale sportschool Bekijk goede voorbeelden van verenigingen die volop aan de slag gaan met andere activiteiten en voetbalvormen om te kunnen blijven voetballen.

Goede voorbeelden uit het land: verenigingen creatief met organiseren van ALV Goede voorbeelden uit het land: verenigingen creatief met organiseren van ALV Bekijk voorbeelden van verenigingen die op het gebied van besluitvorming creatieve oplossingen bedenken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen