Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Goede voorbeelden over ledenbinding: van footgolf tot digitale verbondenheid

KNVB Media
KNVB Media
3 november, 10:50

Verenigingen uit heel het land zetten allerlei initiatieven op om in contact te blijven met hun achterban. - Foto: KNVB Media

Op welke manier kun je de leden toch betrekken bij de vereniging als er geen competitiewedstrijden plaatsvinden en de kantine dicht is? Verenigingen uit heel het land zetten allerlei initiatieven op om in contact te blijven met hun achterban. Een overzicht.

Excelsior'31

Excelsior’31 brengt elke week een heus Weekjournaal uit om de verbinding met de leden te behouden.

RKSV Wittenhorst

Bij RKSV Wittenhorst zitten ze juist nu niet stil. Deze week behaalden diverse kantinemedewerkers hun BHV-diploma.

 

 

FC Maasgouw

Bij FC Maasgouw kijken ze in deze onvoorspelbare tijden graag naar wat er wel gedaan kan worden door verenigingen, en dat is onderzoek. Er zijn twee enquetês uitgezet om meer te weten te komen over het jeugdvoetbal bij de vereniging.

VV Willemsoord

VV Willemsoord organiseerde een FIFA-toernooi om de leden digitaal bij elkaar te brengen. De COFIFA20CUP was een groot succes.

VV DESM

We missen allemaal ons mooie sportpark, de wedstrijden, de normale trainingen, de kantine, de evenementen en het onderling contact. VV DESM deelde een mooi filmpje van het sportpark om het groepsgevoel nog eens te benadrukken.

VV DESM VV DESM Bekijk hier de video van VV DESM.

SV Someren

Naast aangepaste voetbalactiviteiten organiseert SV Someren weer een leuke digitale quiz voor haar leden.

 

RKSV Wittenhorst

Nu we elkaar niet meer zien langs de lijn of in de kantine, zorgt het bestuur van RKSV Wittenhorst voor digitale verbondenheid.

RKSV DoCoS

Geen competitie? Dan gaan we toch wat leuks doen, dachten ze bij RKSV DoCoS. De JO13 van de vereniging ging footgolfen.

Venlosche Boys

Nu het rustiger is op het sportpark van Venlosche Boys betekent dat niet dat er stilgezeten wordt. De handen worden uit de mouwen gestoken.

Bekijk hieronder ter inspiratie ook voorbeelden uit de eerste lockdown.

SamenVooruit ledenbinding: Van bingo tot nieuw 'clublied' SamenVooruit ledenbinding: Van bingo tot nieuw 'clublied' Verenigingen uit het hele land toonden dit voorjaar al hun creativiteit door allerlei activiteiten voor hun achterban te organiseren.

Nog meer goede voorbeelden?

Financiële voorbeelden uit het land: van ‘steun de kantine’ tot digitale Sinterklaas Financiële voorbeelden uit het land: van ‘steun de kantine’ tot digitale Sinterklaas Bekijk ook voorbeelden van verenigingen die op zoek gaan naar alternatieve inkomstenbronnen.

Mooie voorbeelden uit het land: van 'Stay Fit-challenge' tot samenwerken met lokale sportschool Mooie voorbeelden uit het land: van 'Stay Fit-challenge' tot samenwerken met lokale sportschool Bekijk ook goede voorbeelden van verenigingen die volop aan de slag gaan met andere activiteiten en voetbalvormen om te kunnen blijven voetballen.

Goede voorbeelden uit het land: verenigingen creatief met organiseren van ALV Goede voorbeelden uit het land: verenigingen creatief met organiseren van ALV Bekijk ook voorbeelden van verenigingen die op het gebied van besluitvorming creatieve oplossingen bedenken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen