Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie voorbeelden uit het land: van 'Stay Fit-challenge' tot samenwerken met lokale sportschool

KNVB Media
KNVB Media
20 oktober, 9:52

Verenigingen gaan volop aan de slag met andere activiteiten en voetbalvormen om te kunnen blijven voetballen. - Foto: KNVB Media

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is door de overheid onder meer besloten alle amateurcompetities stil te leggen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niet meer gevoetbald kan worden. Verenigingen gaan volop aan de slag met andere activiteiten en voetbalvormen. Een overzicht.

Heb jij een mooi initiatief of leuke activiteit opgezet als vereniging? Laat het ons dan weten via onderstaand emailadres.

KNVB Contact

Voor aanvullende vragen aan de KNVB.

VV SJC

VV SJC gooit hoge ogen met hun Monskey League voor de jeugd. Het concept voor het toernooi is succesvol en heeft al de aandacht van andere verenigingen getrokken.

VV SJC VV SJC Lees hier meer over de Monskey League.

DHC

Een idee wat in de bestuurskamer van DHC werd geboren, is werkelijkheid geworden. De vereniging heeft het “Dik Schreuders” toernooi georganiseerd en dat zorgde voor saamhorigheid en veel plezier bij de jeugd.

 

 

SV Oostburg

Om de training interessant te houden voor de senioren-leden, werken ze bij SV Oostburg met SMART-goals tijdens de voetbalvormen.

vv Hellevoetsluis

Bij vv Hellevoetsluis wordt er door de senioren getraind in groepjes van 4 op 1,5 meter afstand.

RKHVV

Bij RKHVV willen ze de jeugd t/m O19 zo veel mogelijk laten voetballen zolang de competitie stilligt. Kijk hieronder hoe zij dat doen.

TAVV Ter Aar

TAVV Ter Aar zoekt direct de samenwerking voor een ware 'Stay Fit-challenge' voor alle leden.

ACV Assen

Nu de competities stilliggen zetten de hoofdtrainers (mannen & vrouwen) van ACV Assen zich in om de jeugdtrainers te ondersteunen.

VAKO & SV Tynaarlo

De samenwerkende teams van VAKO en SV Tynaarlo speelden onderlinge wedstrijden zodat de jeugd toch kan blijven voetballen.

ONS Sneek

ONS Sneek organiseert voor alle leden t/m 18 jaar de Southpark Cup, een interne competitie waarbij spelers uit verschillende leeftijden door elkaar worden gemixt.

GVAV

Bij GVAV hebben ze een interne competitie opgestart zodat de jeugd kan blijven voetballen.

DES Swalmen

Bij DES Swalmen staat er deze herfstvakantie een meidenclinic op het programma, ook voor niet-leden.

Be Quick 1887

Om zaterdag tóch de mooiste dag van de week te laten zijn, organiseert Be Quick 1887 nu de Be Quick 1887-Cup voor alle jeugdteams.

VV LTC

Nu er geen competitiewedstrijden zijn, organiseert VV LTC extra trainingen. Ook vriendjes & vriendinnetjes van jeugdleden zijn van harte welkom tijdens deze trainingen.

VV LTC VV LTC Bekijk hier hoe VV LTC invulling geeft aan de 'corona zaterdagen' in november.

VV Baarlo & VV Kessel

VV Baarlo & VV Kessel hebben de samenwerking gezocht met de sportschool in het dorp en komen met een aangepast aanbod voor de leden.

VV Baarlo & VV Kessel VV Baarlo & VV Kessel Bekijk hier de samenwerking tussen de beide voetbalclubs en de lokale sportschool.

Nog meer goede voorbeelden?

Goede voorbeelden over ledenbinding: van footgolf tot digitale verbondenheid Goede voorbeelden over ledenbinding: van footgolf tot digitale verbondenheid Bekijk goede voorbeelden van verenigingen die allerlei initiatieven opzetten om in contact te blijven met hun achterban.

Financiële voorbeelden uit het land: van ‘steun de kantine’ tot digitale Sinterklaas Financiële voorbeelden uit het land: van ‘steun de kantine’ tot digitale Sinterklaas Bekijk ook voorbeelden van verenigingen die op zoek gaan naar alternatieve inkomstenbronnen.

Goede voorbeelden uit het land: verenigingen creatief met organiseren van ALV Goede voorbeelden uit het land: verenigingen creatief met organiseren van ALV Bekijk ook voorbeelden van verenigingen die op het gebied van besluitvorming creatieve oplossingen bedenken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen