Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Meer vrouwen als bestuurder

Is het niet gek dat meiden- en vrouwenvoetbal de snelst groeiende tak is, terwijl nog maar 13 procent van het aantal bestuurders een vrouw is? Een sterk bestuur van een voetbalvereniging is zo divers als zijn of haar leden. Het streven is dat iedere doelgroep zich vertegenwoordigd voelt in het bestuur.

In de praktijk is dit nog lang niet het geval. Wat drijft vrouwen om een bestuursfunctie te bekleden? Wat levert het hen op als persoon? Wij dagen daarom alle vrouwen in Nederland uit om eens te proberen en te ervaren hoe leuk het is om bijvoorbeeld voorzitter of secretaris te zijn. De jongens en meiden op onze voetbalvelden ontvangen jullie graag en met open armen.

Of je nu voetbalster bent, voetbalmoeder, (gym)docent, teamleider of tandarts; laat je inspireren! Jij kunt namelijk het verschil maken voor de jongens en meiden door hen aandacht te geven binnen het bestuur van de vereniging. Onderstaande inspirerende verhalen van vrouwen die al actief zijn in voetbalbesturen kunnen je een goed beeld geven van waarom jij de uitdaging aan moet gaan. Meld je aan bij een voetbalvereniging bij jou in de buurt of stuur een mailtje naar de VA in jouw regio. Veel leesplezier!

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Iedere regio heeft haar eigen adviseurs die jouw vereniging kunnen helpen.

'Vrouwen kunnen veel toevoegen aan een bestuur' 'Vrouwen kunnen veel toevoegen aan een bestuur' Asli Tukenmez, secretaris bij SC 't Gooi, denkt dat clubs zelf de sleutel in handen hebben om te zorgen voor meer diversiteit in het bestuur.

SVV '04 is trots op eerste vrouwelijke voorzitter SVV '04 is trots op eerste vrouwelijke voorzitter Ingrid Staal is de eerste vrouwelijke voorzitter van de fusieclub uit Schoonebeek. Staal heeft tot nu toe alleen maar positieve ervaringen in het voetbal en spoort andere vrouwen aan zich ook te laten zien in de voetbalwereld.

'Bij clubs stijgt de acceptatie van vrouwen op leidende posities' 'Bij clubs stijgt de acceptatie van vrouwen op leidende posities' Als scheidsrechterscoördinator bij Ter Leede staat Christel van Hoewijk 'haar mannetje'.

'Rolmodellen en voorbeelden in het voetbal zijn belangrijk voor vrouwen' 'Rolmodellen en voorbeelden in het voetbal zijn belangrijk voor vrouwen' De jonge Jans van Bergen (25) leert veel als bestuurslid PR en communicatie bij V.V. Achates. Zij merkt dat vrouwen steeds meer geaccepteerd worden in het voetbal.

Souad Hoofwijk ontwikkelt zich dankzij vrijwilligersrol ook als mens Souad Hoofwijk ontwikkelt zich dankzij vrijwilligersrol ook als mens De 29-jarige Souad Hoofwijk wil er als secretaris van RKSV De Ster voor zorgen dat haar vereniging een plek is waar iedereen zich welkom voelt.

Laatste nieuws