Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Best practises

Een selectie van afgeronde programma’s van WorldCoaches is hieronder te vinden.

Football for Water

Dit programma had als doel om de gezondheid te verbeteren van 520.000 schoolkinderen en hun families. Het partnerschap richtte zich op het verschaffen van duurzame en veilige waterfaciliteiten aan meer dan zeshonderd scholen in Ghana, Mozambique en Kenia. Daarnaast werden op alle scholen voetbalveldjes verbeterd en jongens- en meisjesteams gevormd onder begeleiding van de opgeleide WorldCoaches. We organiseerden schoolvoetbal, waarin gezonde levensvaardigheden (zoals handen wassen en persoonlijke hygiëne) centraal staan en realiseerden zo spelenderwijs duurzame gedragsverandering bij deze kinderen.

"Voor de start van het programma had de school waarop ik werk veel problemen met betrekking tot hygiëne en het milieu, waaronder ontlasting in het openbaar en slechte afvalverwerking. Ik zie nu een enorme verbetering door het werk dat we als WorldCoaches binnen de school doen.'' Mohammed Awal Hussein – Lokale WorldCoaches docent in Ghana.

  • Landen: Kenia, Ghana en Mozambique
  • Partnership: Ministerie van Buitenlandse Zaken, Aqua for All, AKVO, Unicef, VEI
  • Looptijd: 2012 - 2019

Football for Water had als doel om de gezondheid te verbeteren van 520.000 schoolkinderen en hun families.

Sport and Humanitarian Assistance

In Libanon, een land waar miljoenen vluchtelingen worden opgevangen, was voetbal een vehikel om bruggen te bouwen tussen verschillende groepen en nationaliteiten. In dit partnerschap met War Child Holland en Right to Play Libanon werden jeugdleiders opgeleid tot WorldCoaches die de sociale stabiliteit in hun omgeving bevorderden door het organiseren van voetbal en life skills-trainingen voor Libanese, Syrische en Palestijnse kinderen. Deze kinderen kwamen samen op het voetbalveld en leerden elkaar beter kennen door samen te spelen en elkaars verschillen te respecteren, lessen die ook buiten het veld doorwerken.

"Voetbal vergeet sociale problemen gerelateerd aan nationaliteit, religie, gender en afkomst.'' Kawsar Seif – WorldCoach in Libanon.

  • Landen: Libanon
  • Partnership: Ministerie van Buitenlandse Zaken, War Child, Right to Play Libanon
  • Looptijd: 2016 - 2019

In Libanon werden jeugdleiders opgeleid tot WorldCoaches.

 

Laatste nieuws