Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Een veiligere vereniging? Vraag een gratis VOG aan voor vrijwilligers

KNVB Media
KNVB Media
6 mei 2019, 15:44

Hebben de vrijwilligers van jouw vereniging al een Verklaring Omtrent Gedrag? - Foto: KNVB Media

Hebben de vrijwilligers van jouw vereniging al een Verklaring Omtrent Gedrag, oftewel een VOG? Dit is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag een persoon uit het verleden van geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.

Door als vereniging een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking, of andere kwetsbare groepen, laat je zien dat je de veiligheid van je leden serieus neemt.

Bewijs van goed gedrag

Een VOG staat ook wel bekend als bewijs van goed gedrag. Het is één van de maatregelen die een sportvereniging kan nemen om de kans op bijvoorbeeld seksuele intimidatie binnen de club te verkleinen. Het geeft meer zekerheid over het verleden van (nieuwe) trainers, coaches, begeleiders of verzorgers en het vermindert de kans dat personen, die eerder in de fout zijn gegaan, een functie bij de sportvereniging kunnen uitoefenen.

Door als vereniging of bond een VOG te verlangen van iedereen die in zijn functie in aanraking komt met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking, of andere kwetsbare groepen, laat je zien dat je de veiligheid van je leden serieus neemt. Voor vrijwilligers van sportorganisaties is de VOG gratis. Als club kun je eenvoudig een gratis VOG aanvragen. Ook de verenigingsadviseur uit de regio kan je helpen bij vragen rond dit thema.

Gratis VOG aanvragen Gratis VOG aanvragen Via een aantal stappen kun je voor de vrijwilligers van jouw verenging een VOG aanvragen.

Voetbal en seksuele intimidatie Voetbal en seksuele intimidatie Een veilig en plezierig voetbalklimaat voor iedereen is een belangrijk uitgangspunt van de KNVB. Daarom worden verenigingen gesteund en gestimuleerd om preventief beleid te voeren om seksuele intimidatie tegen te gaan.

Verenigingsondersteuning Verenigingsondersteuning Verenigingen die behoefte hebben aan ondersteuning kunnen hiervoor terecht bij de verschillende adviseurs. Op ieder gebied heeft de KNVB een expert in dienst die verenigingen persoonlijk op weg helpt.

Rinus

Het grootste aanbod voetbaltrainingen, losse oefeningen en meerweekse programma’s. Plan ze in, vink ze af en zorg voor gevarieerde trainingen en een goede ontwikkeling van je team!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen