Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Competitie-indelingen seizoen 2017/'18 bekend

KNVB Media
KNVB Media
5 juli 2017, 8:00

De competitie-indelingen voor het seizoen 2017/'18 zijn bekend. - Foto: KNVB Media

Het seizoen 2017/'18 is afgelopen zaterdag formeel van start gegaan en traditioneel worden dan als eerste de indelingen voor dit nieuwe seizoen bekendgemaakt.

Voor de KNVB staat bij de indelingen van de competities een sportieve en spannende competitieopzet voorop. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen.

Optimale geografische indeling

Sinds enkele seizoenen wordt er bij de competitie-indeling naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om competities voor verenigingen, met name aan de districtsgrenzen, op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden.

Afhankelijk van het niveau en de verenigingen uitkomende op een bepaald niveau is dat echter niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen. Helaas valt daar niet altijd aan te ontkomen.

Landelijke indelingen

Competitie-indelingen district West II 2017/'18 Competitie-indelingen district West II 2017/'18 Bekijk hier de indelingen voor district West II.

Indelingen top amateurvoetbal Indelingen top amateurvoetbal Al eerder zijn de indelingen gepubliceerd van de Tweede divisie mannen t/m Hoofdklasse mannen, klik daarvoor hier.

Alles voor trainers

Opleidingen van beginners tot het betaald voetbal

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen