Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veelgestelde vragen

FEURO2022

Wat is UEFA Futsal EURO 2022 (FEURO2022)?

UEFA Futsal EURO 2022 (FEURO2022) is het grootste EK futsal ooit. Voor het eerst in de geschiedenis strijden liefst zestien landen om de Europese titel. Een unieke kans dus om de beste zaalvoetballers van Europa in Nederland in actie te zien. Als host is het Nederland futsalteam automatisch van de partij. De 12e editie van het toernooi vindt plaats van 19 januari 2022 tot en met 6 februari 2022 in Amsterdam (Ziggo Dome) en Groningen (MartiniPlaza). Twee spectaculaire locaties voor UEFA Futsal EURO 2022 (FEURO2022) waar veel toeschouwers kunnen genieten van Europees topfutsal.

Wat is futsal?

Futsal is de internationale benaming voor zaalvoetbal. De naam is afkomstig van de twee Spaanse woorden Fútbol (voet) en Sala (zaal). Futsal is eens een dynamische sport dat wordt gespeeld op een klein veld, 5 tegen 5, met veel acties, hoogstandjes, goals en combinaties. Fans en toeschouwers ervaren het spel van dichtbij wat zorgt voor een optimale sportbeleving.

Wat zijn de futsal spelregels?

De spelregels zijn hier te lezen.

Waar en wanneer vindt FEURO2022 plaats?

Het toernooi vindt plaats van 19 januari 2022 tot en met 6 februari 2022 in Amsterdam (Ziggo Dome) en Groningen (MartiniPlaza).

Wat is de capaciteit van Ziggo Dome en MartiniPlaza?

De Ziggo Dome biedt toegang aan 10.500 bezoekers. De bezoekers capaciteit van MartiniPlaza is 3.900.

Hoeveel en welke landen doen er mee aan FEURO2022?


In totaal nemen er er 16 landen deel aan FEURO2022. Nederland is als host automatisch geplaatst. Andere landen moeten zich nog kwalificeren voor dit eindtoernooi. Hoe ziet de weg naar het eindtoernooi voor deze landen eruit? Lees het hier.

Hoeveel wedstrijden worden er gespeeld?

In totaal worden er 32 wedstrijden gespeeld, verdeeld over 16 speeldagen.

Wanneer vindt de loting plaats?

Informatie hierover zullen wij op een later moment bekend maken. Houd hiervoor de website en de social media kanalen van FEURO2022 in de gaten. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wanneer start de kaartverkoop?

Informatie hierover zullen wij op een later moment bekend maken. Houd hiervoor de website en de social media kanalen van FEURO2022 in de gaten. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wat zijn de toegangsprijzen voor FEURO2022?

Informatie hierover zullen wij op een later moment bekend maken. Houd hiervoor de website en de social media kanalen van FEURO2022 in de gaten. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wordt FEURO2022 uitgezonden op tv of via een livestream?


De NOS heeft de uitzendrechten voor Nederland in handen en de Europese rechten zijn verkocht aan EBU (European Broadcasting Union). Elk Europees land zal in ieder geval de wedstrijden van hun eigen land en de finale live op TV uitzenden. Daarnaast zal de NOS ook een kwartfinale en beide halve finales uitzenden.

Livestreams worden via UEFA.tv aangeboden.


Is bezoek aan FEURO2022 ook mogelijk voor rolstoelgebonden supporters?

Ja, dit is mogelijk. Informatie over de kaartverkoop voor deze plekken zullen wij op een later moment bekend maken. Houd hiervoor de website en de social media kanalen van FEURO2022 in de gaten. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wanneer kan ik me aanmelden voor de legacy activiteiten?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om je in te schrijven voor de verschillende activiteiten. Houd hiervoor onze website en socials in de gaten. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ik heb mij opgegeven als volunteer, wanneer hoor ik meer?

Als je je hebt opgegeven als Legacy volunteer dan ontvang je uiterlijk 31 maart bericht. Als je je hebt opgegeven als Tournament volunteer dan ontvang je uiterlijk 31 augustus bericht.