Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK Futsal eerste sportevenement 2022 in Nederland met publiek

UEFA FUTSAL EURO
KNVB Media
25 januari 2022, 20:00

Ticketverkoop start woensdag 26 januari - Foto: UEFA Futsal EURO 2022

Er is vanaf 26 januari weer publiek toegestaan bij (sport)evenementen. Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de corona-persconferentie. Goed nieuws voor de organisatie van het EK Futsal. Als eerste sportevenement in 2022 openen zij de deuren voor publiek van de Ziggo Dome en MartiniPlaza.

Voor sportevenementen geldt binnen een maximum van 1.250 personen. Het grootste EK zaalvoetbal ooit mag daardoor in de laatste ronde van de groepsfase, kwartfinales, halve finales en de finale beide venues fans verwelkomen. “Fantastisch nieuws”, vindt ook toernooidirecteur Gijs de Jong. “We hebben altijd hoop gehouden op versoepelingen en zijn op de achtergrond blijven werken met verschillende scenario’s. Eindelijk mogen de deuren open voor publiek. Niet alleen voor de fans is dit de kans om het Europees Kampioenschap van dichtbij te ervaren, maar ook voor alle teams, gemeenten en iedereen die hier al die tijd hard voor hebben gewerkt is dit geweldig nieuws. Futsal verdient een podium en ik ben blij dat we nu, al is het voor een beperkt aantal bezoekers, eindelijk de deuren mogen openen”.

COVID-maatregelen

Ondanks het goede nieuws van dinsdagavond blijft het buiten de deur houden van corona-besmettingen prioriteit nummer één voor de organisatie. "We zijn enorm blij met de komst van publiek, maar het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van iedereen die betrokken is bij UEFA Futsal EURO 2022 blijft de hoogste prioriteit voor UEFA en de KNVB" voegt de Jong toe. "Met het Return to Play Protocol heeft UEFA een uitstekende reeks operationele procedures ontwikkeld ter bescherming van de teams, staf, scheidsrechters en fans die zo cruciaal zijn voor dit toernooi”. 

Ticketverkoop

Woensdag 26 januari start om 11.00 uur de ticketverkoop voor de wedstrijden van vrijdag aanstaande tot en met de finale op 6 februari in zowel de Ziggo Dome als MartiniPlaza. Ticketkopers, die eerder al tickets hebben gekocht voor de nog te spelen wedstrijden, krijgen 22 uur voorrang op het aanschaffen van nieuwe tickets voor de wedstrijddag waar zij tickets voor hebben gekocht. Mochten er nog tickets te koop zijn dan start donderdag 27 januari om 12.00 uur de vrije kaartverkoop. Tickets zijn te koop via futsaleurotickets.nl. Meer informatie over het toernooi is te lezen op knvb.nl/futsaleuro. 

Oranje Futsal

Oranje Futsal neemt het vrijdag 28 januari in de Ziggo Dome in Groep A op tegen Servië voor een plek in de kwartfinale. 1.250 fans krijgen de kans om het team van Max Tjaden live vanaf de tribune aan te moedigen. De wedstrijd begint om 20:30 uur en is ook live te volgen via de NOS op NPO3, nos.nl, de NOS app en op UEFA.tv. 

Na winst op Oekraïne in de openingswedstrijd en een 4-1 verlies tegen Europees- en Wereldkampioen Portugal liggen alle kansen voor een plek in de kwartfinale nog open. Mocht Oranje Futsal zich vrijdag plaatsen voor de kwartfinale dan spelen zij deze op maandag 31 januari in de Ziggo Dome. 

How to follow UEFA Futsal EURO 2022

Wil jij niks missen van UEFA Futsal EURO 2022? Check dan hier hoe je het grootste EK Futsal ooit kunt volgen en de beste Futsalspelers van Europa in een uitverkochte Ziggo Dome in actie kunt zien.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen