Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje Futsal

Het Nederlands Futsalteam is als gastheer van het toernooi automatisch geplaatst voor het UEFA Futsal EURO 2022.

Oranje behoorde aan het einde van de vorige eeuw tot de wereldtop en haalde op het WK van 1989 in eigen land zelfs de finale. Dit is tot nu toe het hoogtepunt uit de geschiedenis van het futsal in Nederland. Die WK-finale werd, ondanks een doelpunt van Marcel Loosveld, met 2-1 van Brazilië verloren.

In totaal speelde Nederland tussen 1996 en 2014 vijf keer op een EK. In 1996 werd het zesde, drie jaar later vierde. In 2014 plaatste Oranje zich voor het laatst voor een eindtoernooi. Toen was in Antwerpen de eerste ronde het eindstation na wedstrijden tegen Rusland en Portugal. Ook deed Oranje in totaal 4 keer mee aan het WK, met het zilver van 1989 dus als beste prestatie.

De huidige bondscoach van het Nederlands team is Max Tjaden. De 78-voudig international nam in 2016 het stokje over van Marcel Loosveld. Zijn droom bij zijn aanstelling: met het Nederlands team spelen in een uitverkochte Ziggo Dome.

Nederland staat op dit moment 18e op de UEFA-ranking. De Nederlandse futsalspelers gaan er alles aan doen, om zichzelf tijdens het EK in eigen land op de kaart te zetten. Omdat ook zij weten: met de steun van het Nederlandse publiek is alles mogelijk!

Spelers Spelers Bekijk hier de Nederlandse selectie.