#zijfluittop

Er zijn naar verhouding nog steeds weinig vrouwelijke (bonds)scheidsrechters in de sport en daar wil de KNVB samen met NOC*NSF, volleybalbond (Nevobo), het handbalverbond (NHV), het korfbalverbond (KNKV), de zwembond (KNZB), de hockeybond (KNHB) en de basketbalbond (NBB) verandering in brengen.

Met de gezamenlijke campagne ‘#zijfluittop’ wordt geprobeerd meer jonge vrouwen enthousiast te krijgen om actief te worden als scheidsrechter. Hiervoor organiseren de sportbonden de komende maanden verschillende regionale bijeenkomsten speciaal gericht op jonge, vrouwelijke fluittalenten.

 
 

Zijfluittop - Lizzy van der Helm.

Om de instroom van vrouwelijke verenigingsscheidsrechters te stimuleren en hiermee de doorstroom naar bondsscheidsrechters te bevorderen is het NOC*NSF in samenwerking met de bonden de campagne ‘#zijfluittop’ gestart. De campagne is bedoeld om vrouwen op verenigingsniveau te laten zien en ervaren dat fluiten boeiend, uitdagend, leerzaam en interessant is en hen te stimuleren zich door te ontwikkelen tot scheidsrechter op bondsniveau.

Workshop

Speciaal voor vrouwen tussen de 16 en 25 jaar wordt op vrijdag 18 januari een gratis workshop gehouden bij Hockeyclub Oosterbeek. Clubscheidsrechters en startende bondsscheidsrechters van alle teamsporten zijn van harte welkom. Centraal staat de het project de 4 inzichten van een moderne scheidsrechter.

InschrijvenMeld je aan voor de gratis workshop.

Slotbijeenkomst Bekerfinale Vrouwen

Zaterdag 2 juni organiseerde de KNVB samen met de andere sportbonden de afsluitende landelijke bijeenkomst van #zijfluittop. De bijeenkomst vond plaats rondom de KNVB Bekerfinale voor Vrouwen op Sportpark de Westmaat, de thuishaven van vv IJsselmeervogels. Ook vond er een clinic 'omgaan met beïnvloedingsfactoren en weerstanden' plaats. 

Geslaagde afsluitingLees het verslag van deze dag.

Contact opnemen

Pascal Engelbertink

Medewerker Organisatie Clubarbitrage

De medewerker Organisatie Clubarbitrage helpt verenigingen bij vraagstukken over scheidsrechtersbeleid bij de club, het werven van (jeugd)scheidsrechters en spelregelkennis.

Ik word scheidsrechterElk jaar worden er 750.000 voetbalwedstrijden gespeeld. De scheidsrechter helpt, in samenwerking met trainers en spelers, deze wedstrijden in goede banen te leiden. Een belangrijke rol dus! Lijkt fluiten jou leuk? Probeer het gewoon!


Terug naar boven