#zijfluittop

Er zijn naar verhouding nog steeds weinig vrouwelijke (bonds)scheidsrechters in de sport en daar wil de KNVB samen met NOC*NSF, volleybalbond (Nevobo), het handbalverbond (NHV), het korfbalverbond (KNKV), de zwembond (KNZB), de hockeybond (KNHB) en de basketbalbond (NBB) verandering in brengen.

Met de gezamenlijke campagne ‘#zijfluittop’ wordt geprobeerd meer jonge vrouwen enthousiast te krijgen om actief te worden als scheidsrechter. Hiervoor organiseren de sportbonden de komende maanden verschillende regionale bijeenkomsten speciaal gericht op jonge, vrouwelijke fluittalenten.

 
 

Zijfluittop - Lizzy van der Helm.

Meer vrouwelijke scheidsrechters

Om de instroom van vrouwelijke verenigingsscheidsrechters te stimuleren en hiermee de doorstroom naar bondsscheidsrechters te bevorderen is het NOC*NSF in samenwerking met de bonden de campagne ‘#zijfluittop’ gestart. De campagne is bedoeld om vrouwen op verenigingsniveau te laten zien en ervaren dat fluiten boeiend, uitdagend, leerzaam en interessant is en hen te stimuleren zich door te ontwikkelen tot scheidsrechter op bondsniveau.

Op 21 april en 2 juni organiseert de KNVB samen met NOC*NSF twee bijeenkomsten speciaal voor jonge, vrouwelijke scheidsrechters en meisjes die ambities hebben om te gaan fluiten. De komende tijd volgt meer informatie over de invulling van het programma. Heb je in de tussentijd vragen of interesse in een van deze bijeenkomsten? Neem dan contact op met Pascal Engelbertink.

Pascal Engelbertink

Medewerker Organisatie Clubarbitrage

De medewerker Organisatie Clubarbitrage helpt verenigingen bij vraagstukken over scheidsrechtersbeleid bij de club, het werven van (jeugd)scheidsrechters en spelregelkennis.

Ik word scheidsrechterElk jaar worden er 750.000 voetbalwedstrijden gespeeld. De scheidsrechter helpt, in samenwerking met trainers en spelers, deze wedstrijden in goede banen te leiden. Een belangrijke rol dus! Lijkt fluiten jou leuk? Probeer het gewoon!


Terug naar boven