#zijfluittop

Er zijn naar verhouding nog steeds weinig vrouwelijke (bonds)scheidsrechters in de sport en daar wil de KNVB samen met NOC*NSF, volleybalbond (Nevobo), het handbalverbond (NHV), het korfbalverbond (KNKV), de zwembond (KNZB), de hockeybond (KNHB) en de basketbalbond (NBB) verandering in brengen.

Met de gezamenlijke campagne ‘#zijfluittop’ wordt geprobeerd meer jonge vrouwen enthousiast te krijgen om actief te worden als scheidsrechter. Hiervoor organiseren de sportbonden de komende maanden verschillende regionale bijeenkomsten speciaal gericht op jonge, vrouwelijke fluittalenten.

 
 

Zijfluittop - Lizzy van der Helm.

Om de instroom van vrouwelijke verenigingsscheidsrechters te stimuleren en hiermee de doorstroom naar bondsscheidsrechters te bevorderen is het NOC*NSF in samenwerking met de bonden de campagne ‘#zijfluittop’ gestart. De campagne is bedoeld om vrouwen op verenigingsniveau te laten zien en ervaren dat fluiten boeiend, uitdagend, leerzaam en interessant is en hen te stimuleren zich door te ontwikkelen tot scheidsrechter op bondsniveau.

Slotbijeenkomst Bekerfinale Vrouwen

Zaterdag 2 juni organiseert de KNVB samen met de andere sportbonden de afsluitende landelijke bijeenkomst van #zijfluittop. De bijeenkomst vindt plaats rondom de KNVB Bekerfinale voor Vrouwen op Sportpark de Westmaat, de thuishaven van v.v. IJsselmeervogels. De aftrap van deze finale is om 18.30 uur en staat onder leiding van Lizzy Van der Helm. Zij wordt geassisteerd door Fijke Hoogendijk en Bianca Bussem-Scheffers. Sarah Brinkkemper is aangewezen als vierde official.

Voorafgaand aan de bekerfinale, van 16.00-18.00 uur, is er een clinic 'omgaan met beïnvloedingsfactoren en weerstanden'. Een mooie combinatie van meer leren over het fluiten in de praktijk en wat je daarin zoal kunt tegenkomen om daarna naar de vrouwelijke topscheidsrechters te kijken bij deze spannende bekerfinale tussen Ajax en PSV!

Contact opnemen

Deelname aan de clinic is gratis en een introducee is ook van harte welkom! Voor een lichte maaltijd en het toegangskaartje wordt gezorgd. Wil jij hierbij aanwezig zijn? Neem dan contact op met Pascal Engelbertink om je aan te melden. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met meer informatie. 

Pascal Engelbertink

Medewerker Organisatie Clubarbitrage

De medewerker Organisatie Clubarbitrage helpt verenigingen bij vraagstukken over scheidsrechtersbeleid bij de club, het werven van (jeugd)scheidsrechters en spelregelkennis.

Ik word scheidsrechterElk jaar worden er 750.000 voetbalwedstrijden gespeeld. De scheidsrechter helpt, in samenwerking met trainers en spelers, deze wedstrijden in goede banen te leiden. Een belangrijke rol dus! Lijkt fluiten jou leuk? Probeer het gewoon!


Terug naar boven