Praktijkverhalen

Hieronder staat een aantal praktijkverhalen over het thema accommodatie.

Duurzaamheid

NSV'46 verdient in twee jaar zonnepanelen terug Dat het plaatsen van zonnepanelen geen investering voor de lange termijn hoeft te zijn, bewijst NSV'46. De club verwacht de kosten in 2018 al te hebben terugverdiend.

Dussense Boys: ‘Zonnepanelen? Doen!'Dat zonnepanelen milieuvriendelijk zijn was niet de hoofdreden voor Dussense Boys om er 36 te plaatsen. “Het is een mooie bijkomstigheid, maar het ging ons vooral om de eigen portemonnee." Energieneutraal is het strevenMet diverse energiebesparende maatregelen heeft RKVV Montagnards het energieverbruik met tweederde teruggebracht. Maar het ultieme streven is om onderaan de streep op de energierekening een nul te noteren. VV Berkum bespaart duizenden euro’sVV Berkum is een voorbeeld voor andere verenigingen op het gebied van duurzaamheid met hun zonnepanelen, vier zonneboilers en ledverlichting. Er zijn zelfs plannen om van windenergie gebruik te maken. VV Den Ham: de groene kampioenVV Den Ham is bijzonder actief op het gebied van duurzaamheid. Het beschikt over zonnepanelen, een biomassakachel, ledverlichting en scheidt en reduceert op ludieke wijze het afval. Met als gevolg een fikse daling van de energiekosten. VVS’46 houdt de nul op de energiemeterVVS’46 is de eerste vereniging in Noord-Holland die zelf stroom opwekt voor de accommodatie. Met onder andere zonnepanelen en aardwarmte voorziet de club volledig in eigen energiebehoefte voor de kantine, kleedkamers en de eigen sporthal.

Clubgebouw en kleedkamer

Kantine SC Leeuwen meer dan een plek voor 3e helftNa een heftige brand wankelde de vereniging op haar benen, maar met een grote hoeveelheid steun vanuit de gemeenschap en ver daar buiten werd de rug gerecht. Het gevolg: een gloednieuwe, duurzame en multifunctionele kantine.

Hoe financier je een nieuwe accommodatie?Een nieuwe accommodatie, het is een droom van menige voetbalclub. Maar wat doe je wanneer je dat alleen niet kunt bekostigen? De tips van SC Klarenbeek.

SDV Barneveld lanceert ‘Netjes hè’Vies achtergelaten kleedkamers, trainingsmateriaal dat niet wordt opgeruimd, verlichting die ’s avonds nog aan staat, een overvloed aan slecht geparkeerde auto’s. Het zijn slechts voorbeelden die veel verenigingen herkennen.


Terug naar boven