Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Clubarbitrage

De afdeling arbitrage zorgt voor kwalitatief goede arbitrage in de A-categorie. De KNVB stelt officials aan bij deze wedstrijden. Daarnaast wil de KNVB graag helpen de kwaliteit van arbitrage in de B-categorie te verbeteren. Dit doen we door clubs te helpen, ondersteunen en adviseren op het gebied van clubarbitragebeleid. De scheidsrechterscoördinator van de vereniging is hierbij de centrale schakel.

Tachtig procent van alle KNVB-wedstrijden worden gespeeld in de categorie B. Dit geeft duidelijk de noodzaak en het belang van goede clubarbitrage weer. 

Sportief en eerlijk 

Goede clubarbitrage draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal. Hiermee draagt de arbitrage bij aan een beter imago van het voetbal en de KNVB en meer tevredenheid van leden binnen een vereniging 
 
De KNVB ondersteunt en adviseert voetbalverenigingen waar nodig en wenselijk. De doelgroep scheidsrechterscoördinatoren binnen de verenigingen is het eerste aanspreekpunt voor de KNVB. Het is van groot belang dat de scheidsrechterscoördinator goed geregistreerd staat in Sportlink.

Clubarbitragebeleid Clubarbitragebeleid Om tot goede arbitrage te komen, is het opstellen, uitvoeren en borgen van clubarbitragebeleid bij een vereniging van groot belang.

De scheidsrechterscoördinator De scheidsrechterscoördinator De scheidsrechterscoördinator ontwikkelt en bewaakt de rode draad binnen het clubarbitragebeleid. Denk aan de ontwikkeling van de scheidsrechters en het overleg met het hoofdbestuur.

KNVB|ARAG Fairplay certificering KNVB|ARAG Fairplay certificering Als amateurclub een professioneel scheidsrechtersbeleid voeren? Dat kan! ARAG en de KNVB dagen je uit aan de slag te gaan. Zo kun je een boost geven aan de kwaliteit en zichtbaarheid van jullie scheidsrechters, met alle voordelen van dien.

Nieuwe wedstrijdvormen Nieuwe wedstrijdvormen De nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen betekenen ook een verandering in de rol van de arbitrage tijdens de wedstrijden.

Scheidsrechters aanstellen via Sportlink Club Scheidsrechters aanstellen via Sportlink Club Het is in Sportlink Club erg eenvoudig om verenigingsscheidsrechters aan te stellen voor wedstrijden. Het aanstellen van scheidsrechters gaat in twee stappen. Hierover lees je meer op de website van Sportlink Club.

Praktijkverhalen Praktijkverhalen Op deze pagina staat een aantal praktijkverhalen over het thema scheidsrechters.

Promotiemateriaal scheidsrechters Promotiemateriaal scheidsrechters Op deze pagina vind je onder meer promotiemateriaal voor op jouw vereniging.

Contactgegevens Verenigingsadviseur Arbitrage Contactgegevens Verenigingsadviseur Arbitrage Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de verenigingsadviseur arbitrage uit jouw regio.

Word scheidsrechter!

Lijkt het je leuk om wedstrijden te fluiten? Zie jij jezelf een voetbalwedstrijd in goede banen leiden? Klik dan hieronder voor meer informatie!

Laatste nieuws