Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Praktijkverhalen scheidsrechters

Wekelijks zijn er in Nederland ruim 28.000 scheidsrechters actief in het betaald- en amateurvoetbal. Zij zorgen ervoor dat alle wedstrijden sportief en plezierig verlopen. Op deze pagina lees je een aantal praktijkverhalen met scheidsrechters en scheidsrechtercoördinatoren, die delen wat het leiden van wedstrijden en maken van beleid zo mooi maakt.

Vrouwelijke scheidsrechter Özge Avci hoopt op een dag inspiratie te zijn voor anderen Vrouwelijke scheidsrechter Özge Avci hoopt op een dag inspiratie te zijn voor anderen Özge Avci maakte dankzij haar vader kennis met het scheidsrechtersvak. Als vrouw voelt zij zich helemaal thuis tussen de mannen.

Lucas Boelé: 'Arbitrageopleidingen helpen bij ontwikkeling' Lucas Boelé: 'Arbitrageopleidingen helpen bij ontwikkeling' Als 12-jarige floot Lucas Boelé al zijn eerste wedstrijden. Dit jaar hoopt hij de Scheidsrechtersopleiding II af te ronden, maar daar stoppen zijn ambities niet.

'Bij clubs stijgt de acceptatie van vrouwen op leidende posities' 'Bij clubs stijgt de acceptatie van vrouwen op leidende posities' Als scheidsrechterscoördinator bij Ter Leede staat Christel van Hoewijk 'haar mannetje'.

Sezgin Degirmenci: 'Spijt dat ik niet eerder ben begonnen met fluiten' Sezgin Degirmenci: 'Spijt dat ik niet eerder ben begonnen met fluiten' Sezgin Degirmenci begon pas op zijn 50e als scheidsrechter en had zoveel plezier in het fluiten van wedstrijden dat hij elke gelegenheid om zich verder te ontwikkelen met beide handen aanpakte.

'Als scheidsrechter kan ik iets terug doen voor mijn club' 'Als scheidsrechter kan ik iets terug doen voor mijn club' Daan Cortenbach fluit met veel plezier al een aantal jaar wedstrijden bij zowel zijn eigen vereniging als voor de KNVB.

Shona Shukrula: 'Scheidsrechter zijn is een verrijking van mijn leven' Shona Shukrula: 'Scheidsrechter zijn is een verrijking van mijn leven' Shona Shukrula wil geschiedenis schrijven als eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaald voetbal. Met haar prestaties hoopt ze jonge meiden te kunnen inspireren.

Allard Lindhout wist met hard werken zijn droom te verwezenlijken Allard Lindhout wist met hard werken zijn droom te verwezenlijken Ruim twintig jaar nadat Allard Lindhout zijn allereerste wedstrijd floot, is hij zowel in de Eredivisie als op het internationale podium actief.

Zusjes Julia (18) en Romy (17) Vermeer: Fluitend naar de top Zusjes Julia (18) en Romy (17) Vermeer: Fluitend naar de top Op jonge leeftijd begonnen Julia en Romy Vermeer met het leiden van wedstrijden. Het bleek een schot in de roos.