Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Praktijkverhalen

Laat je inspireren door verhalen uit de praktijk. Je vindt hier een greep uit de actuele verhalen van andere amateurverenigingen die actief zijn op het gebied van ledenwerving en -behoud.

Werving en behoud

Leerdam Sport’55 gaat de strijd aan met de uitstroom van pupillen Leerdam Sport’55 gaat de strijd aan met de uitstroom van pupillen Na een bestuursgesprek is leerdam Sport'55 begonnen om de uitstroom van pupillen tegen te houden.

FCV Venlo groeit als kool: ‘Alle spelers doen er toe’ FCV Venlo groeit als kool: ‘Alle spelers doen er toe’ Ze knappen bijna uit hun jasje, bekent Bert Vercoulen. En dat is geen wonder, want FCV Venlo groeide binnen een paar jaar van een vereniging met vierhonderd naar een club met zevenhonderd leden.

Vrienden- en Vriendinnendagen

Vrouwenteam organiseert Vriendinnendag Vrouwenteam organiseert Vriendinnendag Bij SC Buitenveldert neemt de vrouwenselectie de organisatie van de jaarlijkse Vriendinnendag voor haar rekening. Op de eerste edities kwamen zo’n 35 meisjes af.

7x7

'We hebben sowieso de mooiste shirts' 'We hebben sowieso de mooiste shirts' Twaalf finalisten van het NK Continental 7x7 35/45+-voetbal reisden op zaterdag 15 juni af naar het KNVB -sportcomplex in Zeist. Zo ook het 45+-team van Wodanseck uit Wolfheze.

G-voetbal

Voetbal+ scoort bij SC Woezik Voetbal+ scoort bij SC Woezik Bij SC Woezik werd onlangs gestart met het initiatief Voetbal+. Voetbal voor mensen met een beperking. Het werd een doorslaand succes.

Meiden- en vrouwenvoetbal

Speciale campagne trekt meiden naar FCV-Venlo Speciale campagne trekt meiden naar FCV-Venlo Met een paar vette posters, een speciaal gemaakte videoclip en uitnodigingen voor een voetbaltoernooi in de hand, gingen een paar meiden van FCV-Venlo op bezoek bij scholen in de buurt om het meidenvoetbal te promoten.

Zomeravondvoetbal

De deelnemende teams regelen alles zelf De deelnemende teams regelen alles zelf Bij AVV Swift namen de seniorenteams zelf het initiatief om na het seizoen tot aan de vakantie door te spelen.

Walking football

'Vrouwen zijn nog enthousiaster dan mannen’ 'Vrouwen zijn nog enthousiaster dan mannen’ Walking football voor vrouwen is bij VV Bedum een groot succes. Het begon met een klein clubje uit het dorp, maar al snel kwamen meldden zich vrouwen uit de regio aan.

Gerard van Zadelhoff(84): ‘Walking Football betekent zóveel voor me’ Gerard van Zadelhoff(84): ‘Walking Football betekent zóveel voor me’ Of hij de oudste voetballer is in de regio? Gerard van Zadelhoff knikt. Helemaal zeker weet hij het niet, vult hij haastig aan. “Maar ik ben nog nooit iemand tegengekomen die ouder is dan mijn 84, bijna 85 jaar."

Alle praktijkverhalen

Overzicht praktijkverhalen werving en behoud Overzicht praktijkverhalen werving en behoud Veel club hebben mooie initiatieven opgezet rond het thema ledenwerving en -behoud. Alle verhalen zijn gebundeld op één pagina.

Eén tweetje Eén tweetje Doorpraten over dit onderwerp met andere verenigingen? Ga nu naar de community Eén tweetje en meld je aan!

Laatste nieuws